Ръководителят на Световната търговска организация Нгози Оконджо-Иуела призова страните да

...
Ръководителят на Световната търговска организация Нгози Оконджо-Иуела призова страните да
Коментари Харесай

СТО призова страните да не блокират износа на основни храни

Ръководителят на Световната комерсиална организация Нгози Оконджо-Иуела прикани страните да не блокират или лимитират износа на съществени хранителни артикули, откакто съветската инвазия в Украйна утежни международните търговски вериги и дестабилизира пазарите на храни.

„ Опитваме се да кажем на страните-членки да понижат и лимитират възбраните си за експорт на храни “, сподели Оконджо-Иуела пред кореспонденти на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария.

Преди дни Индия реши да ограничи износа на захар до 10 милиона тона до септември, а преди този момент вкара възбрана за продажба на пшеница в чужбина.

Властите мотивираха възбраните с обяснението, че ограниченията имат за цел да „ задържат локалната наличност и непоклатимост на цените “.

Войната в Украйна наруши доставките на торове, пшеница и други артикули както от Русия, по този начин и от Украйна. " В резултат на това има 41 страни с ограничавания в износа на храни ", сподели Оконджо-Иуела и добави, че с изключение на самите хранителни артикули, не би трябвало да се не помнят и проблемите във вноса и износа на суровините, семената и торовете.

По-рано в сряда украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че предлагането на Русия да бъдат отстранени глобите против Москва, с цел да се избегне световна продоволствена рецесия, е " изнудване ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР