Ръководителят на Следствения комитет в Русия Александър Бастрикин заяви на

...
Ръководителят на Следствения комитет в Русия Александър Бастрикин заяви на
Коментари Харесай

Кремъл: Камионът, взривил Керченския мост, е тръгнал от България

Ръководителят на Следствения комитет в Русия Александър Бастрикин съобщи на президента Владимир Путин, че камионът, взривил Керченския мост е тръгнал от България.

Бастрикин се е срещнал с Путин в Санкт Петербург, а видео от диалога им беше качено на страницата на президентството на Русия.

 
Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала детонацията - това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Освен това бяха разпознати превозвачи, лица, взели участие в организацията на напредването (....) С помощта на Федералната работа за сигурност (ФСБ) беше допустимо да се разпознават обвинени измежду тези, които биха могли да приготвят терористична офанзива.
Александър Бастрикин, началник на Следствения комитет на Руската федерация

Според него детонацията, станала в събота сутринта, " сигурно има терористичен темперамент, това е терористичен акт ".

Бастрикин рапортува още, че първичните данни от следствието сочат, че гърмежът бил проведен от украинските специфични служби. Тяхната цел е била " да унищожат главен цивилен инфраструктурен обект ".

 
 Boyjqosfrtni1rdkyagvowbwwmw2pthk Бастрикин рапортува на Путин в Санкт Петербург. Снимка: Президентство на Русия Извършителите и поръчителите са спецслужбите на Украйна.
Владимир Путин

Бастрикин удостовери това и добави, че в подготовката на атентата на украинските специфични служби са помогнали жители на Русия и непознати страни.

" Няма подозрение. Това е акт на тероризъм, целящ да бъде разрушена извънредно значима инфраструктура на Руската федерация ", сподели Путин. Това е първото му обществено изказване след вчерашната детонация, която унищожи част от моста, свързващ Крим с съветската транспортна мрежа, означи ДПА.

Мощният гърмеж, за който съветските управляващи настояват, че се дължи на зареден с експлозиви камион, повреди това оборудване, което бе намерено през 2018 година и в този момент служи за доставяне на съветската войска във войната против Украйна. Русия до момента се въздържаше да упрекна Украйна за тази офанзива, при която починаха трима души. Украйна не пое отговорност, само че нейни представители направиха подигравателни и иронични мнения за станалото, означи Франс прес.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР