Ръководителят на руските наемници от Вагнер - Евгений Пригожин обвини

...
Ръководителят на руските наемници от Вагнер - Евгений Пригожин обвини
Коментари Харесай

Сътресение в Русия: Пригожин обвини армията на Москва, че е убила наемници на „Вагнер“

Ръководителят на съветските наемници от " Вагнер " - Евгений Пригожин упрекна съветската войска, че е унищожила неговите бойци, без да даде повече детайлности за обвиняването си и се закле да " спре злото " на военното управление, съобщи Българска телеграфна агенция посредством Ройтерс.

Министерството на защитата на Русия бързо разгласява изказване, в което се споделя, че обвиняванията на Пригожин " не дават отговор на действителността и са осведомителна провокация ".

В поредност от аудио известия, оповестени на формалния му профил в " Телеграм ", Пригожин съобщи, че " злото на съветското военно управление би трябвало да бъде спряно " , като добави: " Тези, които унищожиха нашите момчета, които унищожиха живота на десетки хиляди съветски бойци, ще бъдат осъдени. Моля никой да не оказва опозиция ".

По думите на Пригожин против лагерите на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " е била осъществена ракетна офанзива. " Според очевидци, ударът е бил нанесен откъм тила, т.е, е бил нанесен от военните на съветското министерство на защитата ", съобщи той.

Пригожин се закле да си отмъсти за случилото се:
Ние сме 25 000 на брой и ще разберем за какво в страната царува безпорядък. Това не е боен прелом.
Евгени Пригожин, началник на ЧВК " Вагнер "

Според Пригожин „ Вагнер “ са минали границата от Украйна и са стигнали до Ростов. На фрагменти в обществените мрежи в съветския град се вижда военна техника. Чува се и пукотевица. Автентичността на фрагментите обаче не е доказана. Губернаторът на Ростовска област прикани жителите да излизат от домовете си единствено при нужда. 

Освен това Пригожин твърди, че силите му са свалили съветски хеликоптер.

От съветското военно министерство нарекоха изказванията му „ погрешни “. Руските държавни малките екрани прекъснаха стратегиите си, с цел да оповестят за реакцията на управляващите в Москва.

Федерална работа за сигурност прикани бойците на „ Вагнер “ да не извършват заповедите на Пригожин, и даже противоположното – да оказват помощ за задържането му.

А съветски военни генерали предизвестиха наемниците да не работят против армията на Москва и да се подчиняват на Владимир Путин.

Президентът на Русия Владимир Путин е осведомен за обстановката, която се развива към Евгений Пригожин, създателят на ЧВК " Вагнер ", и се вземат всички нужни ограничения, заяви пред публицисти прессекретарят на президента Дмитрий Песков .
 Prigozhin На тази фотография, направена от видео, оповестено от пресслужбата на Пригожин в петък, 3 март 2023 година, Евгений Пригожин, притежател на военната компания " Вагнер Груп ", се обръща към украинския президент Володимир Зеленски с молба да изтегли останалите украински сили от Бахмут, с цел да избави живота им, на неуточнено място в Украйна..
След мненията на Пригожин Москва ускори ограниченията за сигурност. В региона на Кремъл се оповестява за патрулиращи военни и полиция.
Призовавам ви да спрете в този момент. Въоръжените сили не са и няма да употребяват никакви оръжия против вас. Последното нещо, от което се нуждаем в този момент, е революция в страната. Променете решението си.
Владимир Алексеев, зам.-началник на ГРУ

Междувременно от украинското министерство на защитата разясниха обстановката с думите: „ Ние следим. “

Вчера по-рано денем президентът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, съобщи че нахлуването в Украйна е учредено на неистини от страна на Кремъл, съобщи Ройтерс.

Пригожин сподели това на видеозапис, публикуван от пресслужбата му в Телеграм.

Зад честите словоизлияния на притежателя на " Вагнер " в обществените мрежи прозира неговата изолираност от главните военни дейности. Днес обаче той за първи път разруши главните причини на Русия за " специфичната военна интервенция ", с която стартира войната в Украйна на 24 февруари предходната година, отбелязва Ройтерс.

" Нищо изключително не се случи на 24 февруари. Министерството на защитата се пробва да измами обществото, а президентът ни споделя някаква история за луда експанзия от страна на Украйна и по какъв начин те са се опитвали да ни атакуван дружно с цялото НАТО. Войната им трябваше, с цел да може (Сергей) Шойгу (б. р. – министърът на защитата на Русия) да стане маршал и да вземе втори орден на Герой на Русия. Войната не беше нужна за демилитаризация и денацификация на Украйна ", сподели Пригожин.

По този метод той влезе в несъгласие с изказванията на Кремъл, съгласно които украинската контраатака е неуспех, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Руската войска се изтегля в браншове на Запорожка и в Херсонска област, украинските въоръжени сили напредват ", сподели Пригожин във видео, оповестено в Телеграм от неговата пресслужба.

" Същото се случва и в Бахмут, врагът прониква все по-надълбоко в нашата защита ", съобщи предприемачът. 
Няма никакъв надзор, няма военни триумфи на Москва.
Евгени Пригожин, началник на ЧВК " Вагнер "

Думите на Пригожин не може да бъдат тествани от самостоятелен източник. Те обаче опонират на тези на съветския президент Владимир Путин и на министъра на защитата Сергей Шойгу , съгласно които съветската войска отблъсква украинските офанзиви, отбелязва Агенция Франс Прес.

Последните дни Путин повтори, че украинската контраатака е неуспех и че силите на Киев са понесли пагубни загуби. Вчера Шойгу увери, че украинската войска е в развой на прегрупиране, откакто не е съумяла да пробие съветските сили. Веднага по-късно Пригожин дефинира като огромни неистини победоносните изказвания на съветското министерство на защитата, обвинявайки генералния щаб, че крие компликациите, с които се сблъскват съветските сили на терен и загубите, които те понасят.

Но доказателство, че украинската контраатака се взима доста на съществено от Москва, бе това, че на няколко пъти в границите на няколко дни Путин приказва за обстановката на бойното поле, въпреки че той има податливост в последните месеци да не разяснява в елементи протичащото се там.

Докато доста съветски опозиционери са в пандиза поради рецензии, свързани с спора в Украйна, ръководителят на " Вагнер " намерено сложи под въпрос аргументите, заради които бе стартирана по този начин наречената съветска специфична военна интервенция.

" Войната беше нужна, с цел да може една група мръсници да бъде нараснала " , съобщи през днешния ден той и упрекна съветските олигарси, че имат потребност от война, до момента в който Киев, съгласно него, е подготвен на каквото и да е съглашение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР