Ръководителят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер, бизнесменът Евгений

...
Ръководителят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер, бизнесменът Евгений
Коментари Харесай

Washington Post: Пригожин разкритикува военното ръководство на Русия в разговор с Путин

Ръководителят на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер ", предприемачът Евгений Пригожин, е разкритикувал съветското военно управление в персонален диалог с Владимир Путин , оплаквайки се от " неприятно командване и некадърни дейности на фронта ". Това оповестява Washington Post, базирайки се на анонимни американски чиновници.

Бизнесменът се оплакал, че съветското министерство на защитата разчита прекалено много на ЧВК " Вагнер ", само че не дава нужната финансова поддръжка и запаси за осъществяване на бойните задачи, съгласно отчет на американското разузнаване, представен от Washington Post.

Пригожин към този момент обществено разкритикува управлението на съветската войска. Американски чиновници обаче означиха, че Пригожин към този момент се усеща удобно да изрази изострен укор на съветските военни персонално пред Владимир Путин, до момента в който е уединено. Това демонстрира до каква степен пораства въздействието му на фона на военните провали на Русия, отбелязва вестникът.

" Политическата социална позиция, която заема: аз съм Евгений Пригожин. Тук съм, с цел да Ви кажа истината и ще си свърша работата ", изяснява американският чиновник, поискал анонимност.

Американското разузнаване счита, че неотдавнашното издание на видеоклип от Пригожин в обществените медии, в който бойци на ЧВК " Вагнер " се оплакват от липса на храна, е израз на желанието да се окаже напън върху Кремъл да усили финансирането.

В изказване на Пригожин за Washington Post посредством пресслужбата на неговата компания " Конкорд " се споделя, че предприемачът не е разговарял с Путин в последно време и не възнамерява да го прави скоро. " Не съм подлагал на критика управлението на въоръжените сили на Руската федерация по време на спора в Украйна. Затова не мога да разясня нищо ", сподели той и добави, че няма право да подлага на критика или хвали работата на съветските въоръжени сили, защото не е боен специалист.

Пригожин също декларира, че не е виждал видео на бойци на " Вагнер ", които се оплакват от проблеми с храната.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отхвърли да разяснява информацията за връзката сред Пригожин и Путин.

Отделен параграф от отчета на американското разузнаване отбелязва възходящото напрежение сред Пригожин и съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

Все по-видната социална роля във войната на фигури като Пригожин и Рамзан Кадиров нервира някои съветски политици, сподели съветски чиновник пред WP, поискал анонимност. На тях се гледа като на мошеници, които играят по личните си правила. " Това не е Русия. Това е незаконно приятелство, учредено на правилата на Средновековието ", разяснява анонимният съветски служител.

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР