Ръководителят на руската администрация в Запорожка област Евгений Балицки подписа

...
Ръководителят на руската администрация в Запорожка област Евгений Балицки подписа
Коментари Харесай

В Запорожие започва подготовка за референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на съветската администрация в Запорожка област Евгений Балицки подписа заповед за подготовка на референдум за " обединяване с Русия ", оповестява BBC. Засега няма избрана дата за провеждането на запитването, само че то се чака да се организира през есента.

Според представител на окупационните управляващи обаче въпросът от референдума към този момент е решен.

" Запорожката земя напуща Украйна вечно. Запорожска област е поела курс към обединяване с Русия и няма да има връщане обратно ", съобщи Владимир Рогов, който е член на основния съвет в администрацията.

В окупираната от Русия част на района, която не включва районния център - град Запорожие, от дълго време тече подготовка за този референдум. На 23 юли следената от съветските сили територия стартира да образува изборна комисия за провеждането на референдума. Окупационните управляващи ще се извърнат за подпомагане към съветската Централна изборна комисия.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че сходни референдуми ще значат завършек на всевъзможни договаряния с Русия.

" Ако окупаторите се съгласят с тези псевдореферендуми, те ще затворят за себе си всякаква опция за договаряния с Украйна и свободния свят, от които съветската страна несъмнено ще има потребност в даден миг ", е представен да споделя Зеленски пред осведомителната организация УНИАН.

Междувременно Москва и Киев се обвинявят взаимно за вчерашния обстрел на украинската АЕЦ " Запорожие ", която е най-голямата в Европа. Заради военните сражения наоколо до централата два блока към този момент не работят с цялостна мощ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР