Ръководителят на руската администрация на Крим Сергей Аксьонов каза, че

...
Ръководителят на руската администрация на Крим Сергей Аксьонов каза, че
Коментари Харесай

Крим отново атакуван с далекобойните ATACMS

Ръководителят на съветската администрация на Крим Сергей Аксьонов сподели, че неексплодирали съставни елементи на бойни глави се допуска, че са разпръснати в региона на Симферопол  " след свалянето на ракети ATACMS ", цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" На вниманието на жителите и гостите на полуострова! Район Симферопол (село Донское, околностите). След като ракетите ATACMS бяха свалени, недетониралите суббоеприпаси се разпръснаха. Ако намерите тези муниции, не ги вдигайте, не се приближавайте, обадете се на Министерството на изключителните обстановки и Министерството на вътрешните работи ", написа той.

Русия съобщи във вторник, че нейните системи за противовъздушна защита са свалили шест създадени в Съединени американски щати армейски тактически ракетни системи (ATACMS), изстреляни от Украйна през последните 24 часа.

Руски телеграм канали и публични лица оповестиха за експлозии и интервенции на противовъздушната защита в анексирания Крим. Според тях локалните поданици са чули детонации в регионите Евпатория, Джанкой, Симферопол, Гвардейски и Красноперекопски.

Съветникът на Аксьонов Олег Крючков прикани " да не се снима и разгласява работата на системите за противовъздушна защита ". Представител на назначената от Русия окупационна администрация на Запорожка област Владимир Рогов се обърна към клиентите в своя телеграм канал със същата молба и заяви, че руската система за противовъздушна защита е " сработила " над Джанкой и Симферопол и, съгласно думите му, полуостровът е бил нападнат от ракети ATACMS.

Миналата седмица стана известно, че наскоро САЩ скрито са доставили на Украйна ракети ATACMS с обхват от 300 километра. Украйна към този момент ги е употребила за първи път в Кри, оповестиха американски публични лица и медии.

Според източника на Ройтерс, поискал анонимност, ракетите са били употребявани за първи път рано сутринта на 17 април - те са били изстреляни по военното летище в Джанкой в ​​анексирания Крим, ситуирано на към 165 км от украинската фронтова линия.

Източник на Асошиейтед Прес сподели, че ударите са ориентирани и към съветски войски на украинска територия под техен надзор. Според New York Times става дума за удар по съветски войски в окупирания град Бердянск в Запорожка област.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР