Ръководителят на регионално поделение на Украинската служба за сигурност (УСС)

...
Ръководителят на регионално поделение на Украинската служба за сигурност (УСС)
Коментари Харесай

Откриха мъртъв високопоставен служител на украинската служба за сигурност

Ръководителят на районно отделение на Украинската работа за сигурност (УСС) е бил открит мъртъв в дома си в централна Украйна, заяви през днешния ден основната прокуратура, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Късно нощес брачната половинка на Олександър Наконечни чула изстрел в жилището им в Кропивницки, а по-късно разкрила мъжа си, убит в една от стаите, прецизираха от прокуратурата в " Телеграм ".

Полицията е почнала следствие, с цел да се откри повода за гибелта, прибавиха от прокуратурата, без дават информация в каква посока тече следствието.
Местният политик Андрий Лаврус написа в " Телеграм ", че Наконечни се е самоубил като се е прострелял в главата.
От януари 2021 година Наконечни ръководеше поделението на УСС в Кировоградска област.

През юли украинският президент Володимир Зеленски уволни ръководителя на УСС Иван Баканов, откакто го упрекна в незадоволителни старания в битката против шпионите и колаборационистите на Москва, която през февруари стартира нашествието си в Украйна.
Тогава Зеленски разгласи също, че прави " преоценка на управителния състав " в УСС, където през последните месеци бяха уволнени няколко управителни чиновници.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски нощес предизвести украинците да бъдат бдителни през идната седмица, когато страната ще отпразнува своят ден на независимостта, откакто в Крим избухнаха нови гърмежи, а ракета рани 12 цивилни наоколо до атомна електроцентрала, съобщи Ройтерс.
Във вечерното си видеообръщение Зеленски съобщи, че украинците не би трябвало да разрешават на Москва да " популяризира отчаяние и боязън " измежду тях, до момента в който означават 31 години самостоятелност от руско ръководство. " Всички би трябвало да сме наясно, че тази седмица Русия може да се опита да направи нещо изключително грозно, нещо изключително злобно ", сподели Зеленски преди годишнината на 24 август, когато се навършват и шест месеца от началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна.
Зеленски загатна индиректно и поредицата от детонации през последните дни в Крим - украинската територия, завзета и анексирана от Русия по време на нахлуването през 2014 година. Украйна не е поела отговорност за нападенията, само че съгласно анализатори най-малко някои от тях са станали вероятни с помощта на новата техника, употребена от украинските сили.
" Тази година безусловно можете да усетите Крим във въздуха, че окупацията там е единствено краткотрайна и че Украйна се завръща ", сподели Зеленски.
Русия и Украйна си размениха и нови обвинявания за обстрел на региона на АЕЦ " Запорожие ", високомерен от Русия от март. Владимир Рогов, назначен от Русия админ в близкия град Енергодар, съобщи, че украинските сили са нанесли минимум четири удара по централата. Евгений Етушенко, кмет на следения от Украйна Никопол на отсрещния бряг на река Днепър, съобщи, че съветските сили неведнъж са обстрелвали града.
Вече повече от седмица се водят договаряния за образуване на посещаване на централата от чиновници на Международната организация за атомна сила към Организация на обединените нации, отбелязва Ройтерс.

Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР