Ръководителят на програмата за идентификация на личността в Microsoft Алекс

...
Ръководителят на програмата за идентификация на личността в Microsoft Алекс
Коментари Харесай

Microsoft изгражда блокчейн система за управление на идентичността

Ръководителят на програмата за идентификация на личността в Microsoft Алекс Симънс показа в корпоративния блог на софтуерния колос информация за новите способи за отбрана на персоналните данни.
Топ-мениджърът смята, че бъдещето е пред децентрализираните системи, а блокчейн технологията е в положение да направи по този начин, че данните в действителност да принадлежат на хората.

Симънс сподели, че при проучването на въпроса за сигурността на данните, експертите на Microsoft са стигнали до няколко съществени извода, към които би трябвало да се стремят бъдещите системи за осведомителна сигурност. Това е изключително значимо на фона на множеството разнообразни приложения, всяко от които желае информация, само че не подсигурява нейната отбрана. Приложенията постоянно биват хаквани и в този случай под удар се оказват огромните осведомителни системи.

Microsoft вижда идеалното решение за осведомителна отбрана в децентрализираните ID. Това е нов формат, при който информацията за логване в онлайн услугите не се съхранява в някакъв личен сървър, а в по този начин наречения “хъб на потребителските идентификатори”. Именно към този хъб би трябвало да се обръщат другите външни приложения и да получават достъп до позволената от потребителя информация. В този случай хората получават цялостен надзор върху своите данни и могат дейно да ги управляват. Симънс смята, че тази система би трябвало да базира на блокчейн, в който самите консуматори ще обезпечат надеждността и достоверността на тази осведомителна децентрализирана база.

Microsoft има намерение да осъществя пилотната версия на тази концепция въз основата на услугата Microsoft Authenticator .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР