Ръководителят на Международната агенция по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол, препоръча

...
Ръководителят на Международната агенция по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол, препоръча
Коментари Харесай

Препоръките на МАЕ към европейците за пестене на газ и петрол

Ръководителят на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол, предложи на европейците в допълнение да понижат температурата на отоплението на жилищата си през тази зима, с цел да пестят газ, приближаващ главно от Русия. Той означи, че този способ ще помогне за облекчение на сериозната обстановка на енергийния пазар на Европейски Съюз, написа ТАСС.

" Много съм смутен от обстановката на пазара на природен газ в Европейски Съюз, която ще се развие през тази зима. С цел икономии, МАЕ предлага да се понижи температурата на отоплението на жилищата в Европа с 2 градуса по отношение на нормалните температури. Това доста ще понижи потреблението на газ в Европа, в това число съветски ", разяснява Бирол. Първоначално, през март, МАЕ предложи да се намали температурата в европейските домове единствено с 1 градус.

Бирол също по този начин посъветва управленията на страните от Европейски Съюз да вземат решение по отношение на оптималната скорост по пътищата. Намаляването на скоростта с 10 километра в час се чака да спести към 500 000 барела нефт на денонощие, съгласно изчисленията на МАЕ. Бирол посочи, че този размер е съвсем дневната квота, която страните от ОПЕК+ са се споразумели да усилят.

Сред предложенията на МАЕ в региона на енергоснабдяването в Европа, оповестени през март, попадаха търсенето на различни снабдители, както и развиването на възобновима и нуклеарна сила.
 Шефът на МАЕ прикани ОПЕК+ да усили добива на нефт
Шефът на МАЕ прикани ОПЕК+ да усили добива на нефт

Няколко страни изпитват компликации да усилят добива на петрол след години на незадоволителни вложения в сектора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР