Ръководителят на лондонския финтех гигант Revolut се отказа от руското

...
Ръководителят на лондонския финтех гигант Revolut се отказа от руското
Коментари Харесай

Съоснователят на Revolut се отказа от руското си гражданство

Ръководителят на лондонския финтех колос Revolut се отхвърли от съветското си поданство на фона на решението на държавното управление да глоби татко му, роден в Украйна, поради позицията му в изследователския отдел на Газпром.  

Съоснователят на Revolut Николай Сторонски-младши преди този момент притежаваше английски и съветски паспорти, само че се отхвърли от съветското си поданство в отговор на нахлуването на страната в Украйна, заяви първо The Telegraph.
-->
Решението на финтех шефа идва, откакто неговият татко Николай Сторонски-старши беше глобен от украинското държавно управление поради позицията му на общоприет шеф в Gazprom Promgaz – изследователския клон на съветската държавна газова компания.

Санкциите значат заледяване на украинските активи на Сторонски-старши и блокиране на влизането му в страната, в която е роден.

Сторонски младши по-рано осъди нашествието на Русия, откакто се отхвърли от таксите за прехвърляния в Украйна. Впоследствие финтех компанията сътвори център за пренасяне на своя съветски и украински личен състав.

Освен Сторонски младши, другият съосновател на Revolut, Влад Яценко, е с двойно британско-украинско поданство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР