Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов обяви пускането на движението по

...
Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов обяви пускането на движението по
Коментари Харесай

Възстановено е движението на автомобили по Кримския мост

Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов разгласи стартирането на придвижването по Кримския мост. Това заяви той в канала си в Telegram.

„ В момента придвижването е отворено за леки коли и рейсове с цялостен обширен обзор “, посочи той и помоли водачите на камиони да възнамеряват маршрута си през фериботния пункт Керч. Ръководителят на съветския район сподели още, че след към два часа ще стартира работа фериботът Керч-2. Препоръчително е да се употребява товарен превоз.

По-рано ръководителят на съветското министерство на превоза Виталий Савелиев разгласи възобновяване на придвижването по моста. По думите му положението на неповредената част от пътното платно разрешава това да се направи. Той посочи, че придвижването на коли ще се пуска в една лента на реверсивен режим.

На 8 октомври стана повреда на Кримския мост. Националният комитет за битка с тероризма назова случая детонация, като посочи, че на моста е избухнал камион. В резултат на това два автомобилни сектора на моста отчасти се срутиха, а седем резервоара за гориво на железопътния трен се възпламениха. Според Следствения комитет минимум трима души са починали. Преди това е допустимо те да са били пасажери в кола, която е била до взривения камион.

Към момента от водата са извадени телата на мъж и жена, самоличността им към този момент се открива.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР