Ръководителят на европейската полицейска служба Европол Катрин де Бол предупреди

...
Ръководителят на европейската полицейска служба Европол Катрин де Бол предупреди
Коментари Харесай

Тревога! Ще има измами с фалшиви ваксини

Ръководителят на европейската полицейска работа Европол Катрин де Бол предизвести за заплаха от измами с подправени ваксини против ковид, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

В оповестено през днешния ден изявление за изданията от немската медийна група " Функе " Де Бол съобщи, че има действителна заплаха нарушители да се опитат да се възползват от голямото търсене на ваксини. Тя добави, че се следят съответни признаци за сходна интензивност като да вземем за пример продажба на ваксини в обществените мрежи. Де Бол предизвести потребителите да бъдат деликатни и добави, че всеки, който все пак, реши да рискува с сходни оферти, най-вероятно най-после няма да получи нищо или най-вече да получи подправена ваксина. Последното може да има и съществени последици за здравето.

Де Бол посочи, че от страна на Европол към този момент са издадени съответните предизвестия, и прикани страните членки да работят внимателно. Властите в обособените страни би трябвало да са готови и за опити за кражба на ваксини, добави тя. Директорът на Европол съобщи, че полицейската работа е открила вероятни проблематични точки в сигурността на имунизациите във връзка с кражбите. Де Бол означи, че полицейските служби в Европейски Съюз работят дружно за защитата на транспорта на имунизациите.

Полицията в щата Ню Йорк стартира следствие по данни за измами с приемането на ваксини против COVID-19, заяви шефът на щатското министерство на опазването на здравето Хауърд Зукър. По думите му става дума за догатки за скица за машинация, при която верига медицински заведения по непозволен метод е получила ваксини против ковид и след това ги е предложила на частни лица. Подозренията са ориентирани към веригата " Паркеър " (Parcare). По данни на организация Блумбърг тя има шест лечебни заведения, две от които в град Ню Йорк и става дума за огромна доставка на ваксини на американската компания " Модерна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР