Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър

...
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър
Коментари Харесай

Евродепутатът от БСП Петър Витанов ще сезира комисия в ЕП за побоя над протестиращи

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов щe сезира Комисията по правораздаване в Екологичен потенциал поради фрагментите с полицейско принуждение против протестиращи предишното лято.

Витанов насочи тежки рецензии към някогашните ръководещи от ГЕРБ и управлението на Министерство на вътрешните работи.
" В началото на новата парламентарна сесия на Европейския парламент считам да срещна Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) за случилото се в България и още веднъж ще слага въпроса за нарушение на човешките права ", съобщи той, представен от офиса си.
" Помните ли по какъв начин предишното лято от ГЕРБ не спираха да повтарят мантрата, че всеки бил свободен да стачкува колкото и за каквото пожелае? Без обаче да уточнят, че свободата върви с риска да бъдеш смачкан от пердах зад колоните на Министерски съвет ", написа евродепутатът във фейсбук.

" Бруталните фрагменти, които станаха публично притежание през вчерашния ден, разкриват същността на диктаторски режим , криещ се зад фасадата на несъществуваща народна власт.

Там, където органите на реда се трансформират в средство за принуда и надзор, място за народна власт няма. Похватите на властимащите в България не се разграничават доста от тези на режимите в банановите републики. А в случай че се съди по безпардонното принуждение пред Министерски съвет, то ние живеем в по-голяма тирания от Уганда, Руанда и Габон, взети дружно . "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР