Ръководителят на 76-ото правителство на Финландия Сана Марин подаде писмо

...
Ръководителят на 76-ото правителство на Финландия Сана Марин подаде писмо
Коментари Харесай

Сана Марин депозира оставката на финландското правителство

Ръководителят на 76-ото държавно управление на Финландия Сана Марин подаде писмо за оставка на кабинета си до президента Саули Нийнистьо, оповестиха от канцеларията на финландския държавен глава.

Оставката на държавното управление е подадена по отношение на избора на нов парламент.

" Министър-председателят Сана Марин връчи през днешния ден, 6 април 2023 година, оставката на държавното управление на президента на Република Финландия Саули Нийнистьо. Президентът одобри молбата на държавното управление за оставка и го помоли да продължи да извършва отговорностите си до назначението на ново държавно управление ", се споделя в изказването, представено от финландската „ Yle “.

След това държавното управление на Марин ще продължи да работи като механически кабинет, който ще се занимава с ежедневните каузи, без да взема политически решения.

Работата по съставянето на новото държавно управление ще стартира незабавно след Великден (от 11 април), като ще стартира с първата сесия на локалния парламент.

Очаква се новият финландски кабинет да бъде формирано доникъде на лятото.

Парламентарните избори във Финландия се организираха на 2 април.

Социалдемократическата партия на Марин се класира на трето място с 19,9% от гласовете и завоюва 43 места в Народното събрание.

Партията на националната коалиция завоюва с 20,8% от гласовете. На второ място се класира партията " Истински финландци " с 20,1% от гласовете.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР