Ръководителя на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий

...
Ръководителя на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий
Коментари Харесай

Киев отвоюва село. Ще последва ли и Бахмут

Ръководителя на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак, е разгласил фотография на която се вижда, че украински бойци са в ключово село до град Бахмут. Изглежда Украйна си е върнала селото, съобщи ДПА.

" Украйна постоянно си връща своето ", споделя Ермак в своя канал в " Телеграм " в коментар към фотографията, на която се вижда по какъв начин военнослужещи държат украински флагове пред разрушена черква.
-->
Според това, което се вижда от останките от църквата на фотографията, украинските медии написаха, че фотографията е направена в село Клишчеевка, южно от град Бахмут в източната част на Донецка област в Украйна. 

През последните седмици се водят тежки сражения към селото, което отдавна се държи от съветските сили.

Все още Украинското министерство на защитата не е декларирало публично дали селото е освободено. То бе окупирано от съветските сили през януари 2023 г. Киев обаче по-рано през седмицата разгласи, че е отвоювал прилежащото село Андреевка. Но от снимки се вижда, че от селото не е останало доста вследствие на тежките боеве.

Ако се потвърди информацията, че Украйна си е върнала и Клишчеевка, това може да нанесе тактически удар на съветските окупатори в Бахмут, които сега  рискуват да бъдат атакувани както от южно, по този начин и от северно направление. В края на май Русия разгласи, че към този момент управлява Бахмут след сражения, траяли близо половин година, напомня ДПА, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР