Ръководителката на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Джанет

...
Ръководителката на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Джанет
Коментари Харесай

Йелън няма да остане в управата на Федералния резерв след като й изберат наследник

Ръководителката на Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати Джанет Йелън ще напусне централната банка, когато наследникът й встъпи в служба. Тя няма да продължи да бъде член на управителния съвет на организацията, макар че й остават още 7 години на този пост, оповестиха международните организации.

Йелън, която е на 71 години, внесе съответното заявление нощес и то влиза в действие от 3 февруари 2018 година, когато управлението поема новият централен банкер. Очаква се това да бъде Джероум Пауел, чиято кандидатура бе издигната на 2 ноември от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. номинацията в този момент се гледа от Сената, а за 28 декември е планувано чуването му.

Републиканците на Тръмп имат 52 места в 100-членната горна камара на Конгреса, прецизира ДПА.
В прессъобщението на УФР се добавя, че Йелън напуща управителния съвет предварително, откакто е назначена в този орган до 31 януари 2024 година от някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама.

УФР е основана на 23 декември 1913 година, с цел да води паричната политика на Съединени американски щати като въздейства върху паричното обращение и лихвите. Главната цел на централната банка е да доближи оптималната претовареност на популацията, попречване на рецесии и поддържане на ниска инфлация, отбелязва ТАСС.

Организацията сплотява 12 федерални аварийни банки в огромните американски градове. Управителният съвет се състои от седем души и е управителният орган на организацията. Редовите членове се назначават за период от 14 години, а ръководителят на УФР за четири години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР