Ръководителите на Европейската централна банка (ЕЦБ) прогнозират, че по-слабият от

...
Ръководителите на Европейската централна банка (ЕЦБ) прогнозират, че по-слабият от
Коментари Харесай

ЕЦБ: По-бавният растеж е временно явление

Ръководителите на Европейската централна банка (ЕЦБ) предвиждат, че по-слабият от предстоящото стопански напредък на Еврозоната ще е краткотрайно събитие и са уверени, че стопанската система на 19-членния валутен съюз остава солидна на фона на засилващото се повишение на възнагражденията, съобщи Асошиейтед прес.

Протоколите от съвещанието на банката на 26 юли, оповестени през днешния ден, сочат, че ръководителите на ЕЦБ правят оценка вероятно икономическо закъснение като " значително краткотрайно ". Те обаче предизвестяват, че напрежението в международната търговия слага прогнозите им в риск.

На срещата представителите на ЕЦБ са разполагали с информация, че растежът в Еврозоната се е забавил до тримесечен ритъм от 0,4 на 100 през първите три месеца на годината след растежа от 0,7 на 100 през последното тримесечие на 2017 година. През второто тримесечие растежът е останал 0,4 на 100.

На съвещанието предишния месец ръководителите на ЕЦБ са оценили възходящата наклонност в европейската стопанска система като " солидна и с необятна основа ", подкрепяна от мощни индикатори за потреблението и очевидно продължаващ напредък на заетостта.

Инфлацията съгласно тях е подкрепяна от растежа на възнагражденията, който продължава да се ускорява.

Те са били по-уверени в постигането на задачата за резистентен ритъм на инфлация от малко под 2 на 100 през идните месеци, съобщи Българска телеграфна агенция. Показателят сега е над 2 на 100, а голям брой трудещи се получават нарастване на заплатите.

Подобряването на инфлационната среда е главната причина, заради която ЕЦБ показва, че ще постави завършек на програмата си за стимулиране на стопанската система до края на годината. Въпреки това институцията ще задържи лихвите си рекордно ниски за по-дълъг интервал, с цел да поддържа възобновяване на стопанската система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР