Ръководители на инвестиционните подразделения на два от най-големите фондове в

...
Ръководители на инвестиционните подразделения на два от най-големите фондове в
Коментари Харесай

Инвестиционни мениджъри във фондове за управление на активи предупреждават за повишен риск от рецесия в САЩ

Ръководители на капиталовите подразделения на два от най-големите фондове в света за ръководство на активи предизвестяват, че рискът от настъпване на криза се покачва, написа английският в. " Файненшъл таймс ". 

Водещите капиталови мениджъри на " Блекрок " (BlackRock) и " Амунди " (Amundi) насочат това предизвестие, макар че представителите на администрацията във Вашингтон и от ден на ден вложители имат вяра, че повишението на лихвените проценти от страна на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати (УФР) няма да нанесе обилни вреди на стопанската система на страната. Те показват пред " Файненшъл таймс ", че стопанската система на Съединени американски щати  до огромна степен наподобява устойчива на фона на агресивното повишение на лихвите, само че " към този момент се появяват пукнатини, изключително на трудовия пазар ".

" Смятаме, че е доста евентуално да настъпи криза. Въпросът е какъв брой " дълбока " и продължителна ще бъде тя... ", декларира Винсент Мортие, основен капиталов шеф в " Амунди ". Този фонд ръководи активи на стойност от 2,1 трилиона $, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Винсент Мортие чака стопанската система на Съединени американски щати да се свие в края на тази или при започване на идната година. 

От своя страна Рик Райдър, който е основен капиталов шеф на подразделението за активи с закрепена рентабилност на " Блекрок ", показва, че през последните седмици е все по-песимистично надъхан във връзка с положението на стопанската система на Съединени американски щати. Той отбелязва, че забавянето й към този момент е почнало. 

" Не мисля, че можете да отпишете рецесията ", отбелязва Райдър. 

Фондът " Блекрок " ръководи активи на стойност от 9,4 трилиона $. 

Подразделенията, ръководени от двамата капиталови шефове, са закупили забележителен размер от американски държавни скъпи бумаги, защото допускат, че те " ще се показват добре " при намаляване на стопанската система на Съединени американски щати. Освен това и двамата мениджъри чакат да се намали цената на щатския $, показва " Файненшъл таймс ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР