Ракетата носител Союз-ФГ бе успешно изстреляна от космодрума Байконур. Тя

...
Ракетата носител Союз-ФГ бе успешно изстреляна от космодрума Байконур. Тя
Коментари Харесай

Успешно изстрелване на ракетата Союз-ФГ с транспортния космически кораб Прогресс

Ракетата притежател Союз-ФГ бе сполучливо изстреляна от космодрума Байконур. Тя изведе в космоса галактическия транспортен съд Прогресс, който ще достави на Международната Космическа Станция към 2,5 тона потребен товар. Това е първото изстрелване на ракетата Союз-ФГ след 11 октомври, когато заради повреда екипажът не бе превозен до МКС и извърши наложително кацане.

Изстрелването на Союз-ФГ бе показано в действително време в уеб страницата на Роскосмос.

Скачването на товарния Прогресс с МКС би трябвало да стане е неделя вечер, към 21:30 часа наше време . Прогресс ще достави в Международната Космическа Станция 2,45 тона потребен товар. Това са 705 кг гориво, 50 кг О2 и въздух, към 420 кг вода, съоръжение, храна и други. Скачването ще стане в автоматизиран режим под управлението на съветския космонавт Сергей Прокопиев и благодарение на наземния надзор.

Следващото изстрелване на Союз-ФГ е планувано за 3 декември. Този път в космоса ще бъде изведен галактическия транспортен съд Союз МС-11 с нов екипаж за Космическата станция. Екипажът е формиран от трима души: астронавтът на NASA Ан Маклейн, съветският космонавт Олег Кононенко и канадският астронавт Дейвид Сен-Жак. На МКС ще бъде доставен и магнитният биопринтер „Орган.Авт“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР