Ракетата Artemis беше изстреляна миналата седмица, а този специален момент

...
Ракетата Artemis беше изстреляна миналата седмица, а този специален момент
Коментари Харесай

Кога хора ще заживеят на Луната

Ракетата Artemis беше изстреляна предходната седмица, а този специфичен миг бе избран като " исторически за човешкия галактически полет ".
 NASA, Dimorphos, Dart и метеоритът, който е бил сполучливо отклонен
Как НАСА пази планетата ни

Готови за заплахите, които Вселената ни сервира

В момента ракетата извършва задачата на NASA да изпрати астронавти назад на Луната. Любопитно за 100-метровата Artemis e, че на върха ѝ се намира галактическият транспортен съд Orion, който за тази първа задача е без екипаж, само че е оборудван с " манекен ", който ще записва въздействието на полета върху човешкото тяло.

" Това е първата стъпка, която подхващаме към дълготрайно проучване на дълбокия космос, освен за Съединените щати, само че и за света ", споделя пред BBC Хауърд Ху от NASA.

По думите му с тази задача се работи по завръщането на индивида на Луната и в случай че актуалният полет на Artemis е сполучлив, идващият ще бъде към този момент с екипаж. Трети полет също ще има и той ще е исторически - астронавтите още веднъж ще кацнат на Луната за първи път от Аполо 17 преди 50 години.

Хауърд Ху от NASA добавя още, че сегашната задача протича добре, а една от най-критичните етапи е безвредното връщане на Orion на Земята.

Всичко това обаче дава обещание да си заслужава напъните, защото проектът е хора да заживеят на Луната още през това десетилетие. Стига единствено сигурността на съставените елементи и системите на Artemis бъде тествана и потвърдена, несъмнено.

Една от аргументите за завръщането на астронавтите на Луната е желанието им да схванат дали на южния ѝ полюс има вода, която може да бъде преобразувана, с цел да обезпечи гориво за кораби, пътуващи до по-далеч в Космоса - до Марс, да вземем за пример.

Идеята е хората, които прекарват повече време на Луната, да се занимават с просвета. Така ще можем да научим повече за това какво има оттатък нашата планета и ще имаме преднина с насъбрани познания, когато стигнем до Марс.
 Сатурн, NASA,
Нова доктрина за произхода на пръстените на Сатурн

Смела и правдоподобна догадка

Очаква се Orion да се върне на Земята на 11 декември, написа още BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР