Ракът е заболяване, което по-лесно може да се предотврати, отколкото

...
Ракът е заболяване, което по-лесно може да се предотврати, отколкото
Коментари Харесай

Бамята е противоракова храна

Ракът е заболяване, което по-лесно може да се предотврати, в сравнение с да се лекува. А доста храни имат противоракови свойства и могат сполучливо да оказват помощ на организма да се пребори с раковите кафези. Най-полезни са те в своя недопечен тип, защото в това положение са най-богати на хранителни субстанции.

Една от тези храни, бореща се интензивно със болестта, е бамята. Тя има зелен цвят и цилиндрична заострена форма.

Бамята е зарзават, открит преди 3 500 години в Етиопия. Добива необятна известност през междинните епохи първо в Северна Америка, след което сортът се популяризира и в Европа, Азия, Южна и Централна Америка.

 Бамя

Полезните свойства на бамята са едва известни. А в действителност са доста и извънредно ползотворни. Най-важно може би е наличието на мощно съединяване, помагащо при битката с рака и сърдечно-съдовите болести. Това се дължи на високото наличие на глутатион, който нападна рака по два метода.

От една страна той е мощен и мощен антиоксидант, който оказва помощ в битката със свободните радикали, които повреждат здравите кафези и ги карат да се трансформират в ракови. Антиоксидантите подкрепят естественото действие на имунната система.

 Бамя със Сирене

От друга страна, глутатионът който се съдържа в бамята не разрешава на други карциногени (причинители на рак) да повреждат ДНК-то. Доказано е, че хората, приемащи огромни количества глутатион имат 50% по-малък късмет от развият рак. Той оказва помощ още и за укрепването на имунната система и прочистването на черния дроб.

Освен тези си неповторими свойства, то бамята може да се похвали и с високи равнища на наличие на витамините A, C и K, калций, магнезий, калий, фолиева киселина и фибри.

Магнезиево наличие в композиция с витамин С има способността да предотвратява сърдечно-съдовите болести, като намалява кръвното налягане. Бамята може да помогне и в битката с хроничната отмалялост.

Днес в Америка бамята е преди всичко в листата с противоракови храни. Там лекарите поучават всеки ден да се пие чаша вода, в която е варена бамя.

Напитката укрепва лигавиците и имунната система. Образуването на червени кръвни телца се задейства и " заспалите мозъчни кафези " се разсънват с нови сили. А високото наличие на минерални субстанции поддържа устойчиво кръвното налягане и кръвообращението.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР