Раждането на бебе носи толкова много радост, обич и ентусиазъм

...
Раждането на бебе носи толкова много радост, обич и ентусиазъм
Коментари Харесай

Имунната система на бебето от първата година

Раждането на бебе носи толкоз доста наслада, любов и възторг на родителите и околните. Но с бебето идват всички неизвестности, паники, безсънни нощи и терзания дали вършим всичко както би трябвало.

Около първата година питателните привички на бебето се трансформират и от незряло и неясно то се трансформира в придирчив човек със личен усет. Това е и времето, когато се появяват първите прищявки на храненето, както и първите промени. С въвеждането на нови храни, хранителния режим се трансформира на 5 хранения дневно: закуска, дребна закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Педиатрите поучават последното хранене да бъде лека каша или просто мляко.

Добре, ами в случай че детето към момента се буди през нощта? Трябва ли да давам храна или не? И в случай че се разсънва прекомерно постоянно, от апетит ли е, или от нещо друго?



Спомням си, че прекарвах месеци с бебето на ръце, пеех песни, с цел да заспи още веднъж и още веднъж, а през дребните часове се пробвах да върна тежкото си тяло в леглото и освобождавах изтощените си ръце, най-малко за известно време. И тъкмо когато си легнеше на леглото, очите му се отваряха и с това ревът започваше отначало.

Бях чувала, че не е добре бебето да свикне да се храни през нощта повече от година и го избягвах непременно. Говореше се, че коремът се подувал ненужно и свиквал с по-големия размер, което не било добре. От друга страна, бях чувала, че в случай че бебето плаче прекалено много, това може да повреди корема и не можех да намеря точния баланс кое е по-опасно –   бебето да е гладно и да плаче или да преяжда. 

Освен това се притеснявах дали ще си набира всички нужни хранителни субстанции. Непрекъснато следих кожата, ноктите, косата си, като че ли можех да ги сравня с тези на възрастен. Оказа се, че това не е симптом за добър напредък. Внимателно следих и наличието на пелените - в случай че е прекомерно тънка или прекомерно дебела, това е симптом на неприятно храносмилане. Ако придвижванията на червата са били прекомерно малко дневно, това може да е недохранване.

Водех дневник на храненията, промяната на пелените, наддаването по седмица, с цел да получа ясна картина по какъв начин се движат главните параметри. Тонусът и интензивността на детето са още един индикатор, който приказва за положително хранене с задоволително хранителни субстанции.

Сега, когато разтварям дневника като опитна майка, се веселя, че взех решение да се доверя на Aptamil Мляко за дребни деца. С него бебето ми порасна интензивно, радостно дете, радвахме се на първите думи, на смелите първи стъпки, само че и на тихите нощи без пробуждане след година. Татко спеше сутринта, а мама беше отпочинала и подготвена за новия ден. Със наличието на значимите витамини C и D, които способстват за естествената функционалност на имунната система, както и неповторима композиция от съставки, млякото за дребни деца Aptamil беше най-хубавият избор за моето дете. Когато научих от педиатъра, че млякото е създадено въз основа на 40 години проучвания от 500 учени и специалисти, чийто блян е бил да схванат по какъв начин да поддържат развиването и имунната система на дребното дете, бях уверена, че това е най-хубавият избор за моето богатство.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР