Рафтове на хранителни магазини в Америка са празни. Липсват най-основните

...
Рафтове на хранителни магазини в Америка са празни. Липсват най-основните
Коментари Харесай

Американци се оплакват от празни рафтове в хранителните магазини

Рафтове на хранителни магазини в Америка са празни. Липсват най-основните хранителни артикули като мляко, самун, месо, както и някои почистващи препарати, написа CNN.

Множество консуматори разгласяват фотоси на празните лавици в магазините в обществените мрежи през последните няколко дни.

Липсата на личен състав в магазините, закъснение на доставките са измежду аргументите за създалата се обстановка. По думите на основния изпълнителен шеф на Albertsons Вивек Санкаран някои хранителни артикули са в лимитирано.

Според него, поради нови вид на вируса, се чака още по-сериозно закъснение на доставките през идващия месец.

Според National Grocers Association питателните магазини работят с с доста по-малко от нужния им потенциал - към 50% по-малко.

Недостигът на работна ръка оказва напън върху всички области на хранителната верига, разяснява Фил Лемперт, който е редактор на SuperMarketGuru.com. На фона на пандемията доста чиновници, работили в хранително-вкусовата индустрия, въобще не се връщат към нископлатените си работни места.

Транспортни разстройства

Недостигът на водачи на камиони продължава да основава проблеми във веригата за доставки. Продължават и тапите от товарни кораби в американските пристанища.

Освен проблемите във веригата на доставки, някои специалисти споделят, че лощите метеорологичните условия са част от казуса.

Някои елементи от Средния Запад и Североизтока са наранени от тежки метеорологични условия и някои чиновници са възпрепятствани да пътуват до работните си места. Хората се запасяват с повече хранителни артикули, надлежно равнищата на търсене се повишават.

Освен това пожарите и сушите повреждат редица култури като пшеница, царевица и соя в Съединени американски щати, както и реколтата от кафе в Бразилия. Това не може да бъде подценявано.

Пандемията промени питателните ни привички

Все повече и повече от нас започнаха да готвят и да се хранят вкъщи по време на пандемията, което също способства за рецесията в предлагането на хранителни артикули, споделят експерти. Купуваме още повече хранителни артикули, по-малко полуфабрикати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР