Радвам се, че отсега мога да кажа, че в крайна

...
Радвам се, че отсега мога да кажа, че в крайна
Коментари Харесай

Сензационно! Правосъдният министър на Радев призна: Да, упражнявал съм натиск!

Радвам се, че занапред мога да кажа, че в последна сметка този закон ще бъде признат (бел.ред. механизмът за следствие на основния прокурор). Първо тъй като е значим за българските жители. Второ – тъй като идващото Народно заседание ще бъде насила да го гледа и одобри. Законът, който е направен, не е импровизация. Стигнахме по-далеч, в сравнение с който и да е различен преди нас. Това съобщи на брифинг служебният правосъден министър Крум Зарков.

Той бе безапелационен, че казусът на настоящия парламент е бил не в неналичието на задоволително време, а в отсъствието на воля. „ Тази воля скоро ще бъде реалност. Никога не е било въпрос на време. Законът беше импортиран на 30-ти декември в първия вероятен миг, в който бяха признати мненията на Венецианската комисия, отразени, разисквани, признато мнението на Съвета на Европа. Оттогава изминаха 30 дни. През тези 30 дни най-малко 8 бяха изгубени с процедурни хватки. Народното събрание съумя да направи значими неща, само че не откри силата да одобри този закон. Бях упрекнат, че съм упражнил напън. Това е изцяло правилно. Натисках. Натисках като депутат, протестиращ, а в последния месец и като министър.Ще продължа да натискам до момента в който страната ни се трансформира в същинска правова страна, т.е. страна, в която никой не е над закона. Този напън би трябвало да продължи. Ако разбрахме нещо през миналия месец, то е, че без напън няма да стане “, уточни Зарков.

Той е убеден, че който и да седне в министерското му кресло, ще одобри този закон за предпочитан. „ Народното събрание ще бъде друго. Там силите, които желаят промяна, ще надделеят. Това е пътят на напредъка, той е неминуем. Съжалявам, че ще загубим още няколко месеца, които са скъпи “, сподели още правосъдният министър.

„ Не са водени с мен диалози да остана на поста правосъден министър “, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР