Радвам се, че комисията започва разследване. Надявам се тази дерогация

...
Радвам се, че комисията започва разследване. Надявам се тази дерогация
Коментари Харесай

Делян Добрев: Надявам се тази дерогация да падне по най-бързия възможен начин

Радвам се, че комисията стартира следствие. Надявам се тази дерогация да падне по най-бързия вероятен метод. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, ръководител на Комисията по енергетика, във връзка със почналото от Европейска комисия следствие на България по отношение на данните, че съветската петролна компания „ Лукойл “ се е възползвала от малка врата в глобите на Европейски Съюз, с цел да събере 1 милиард евро за военните потребности на Кремъл.

„ Ползата за българския консуматор е една кръгла нула. Защо не позволяват да се отстрани дерогацията, попита Добрев и съобщи, че още веднъж ще внесе своето предложение за отпадането ѝ. Такова предложение бе импортирано юни месец тази година ”, сподели още Добрев.

„ В интервала 2020-2021 година има цели месеци, в които „ Лукойл “ е преработвал единствено неруски петрол. Опорката, че би трябвало нещо да се настройки в рафинерията,за да работи с неруски петрол, е една огромна опашата неистина. Опашата неистина е, че има проблеми с минаването на тези танкери през Босфора. Как минава през 2020-2021 година, а в този момент не могат? “, добави Добрев.

„ За следващ път запитвам – за какво не дават да се отстрани дерогацията, за какво заплашват с оставки, за какво „ Лукойл “ им е по-мил от интереса на жителите? Отново приготвям продължение за унищожаване на дерогацията, уповавам се да има болшинство. На всички и у нас, и в чужбина им е ясно какво прикрива това държавно управление. В интервала 2020-2021 година над 50% от доставките на „ Лукойл “ са били на неруски нефт. Тогава са можели да работят в продължение на месеци неруски нефт. Цените тогава бяха по-евтини. Спекулации с това дали ще се вдигнат цените, в случай че смени съветския с неруския нефт, са голословни “, добави още Добрев.

На въпрос има ли възможност дерогацията да счупи сглобката, той съобщи: „ Дай Боже “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР