Радостин Стойчев за пореден път не скри критиките си към

...
Радостин Стойчев за пореден път не скри критиките си към
Коментари Харесай

Радо Стойчев: На федерацията ни ѝ липсват организация и принципи

Радостин Стойчев за следващ път не скри рецензиите си към управлението на Българската федерация по волейбол (БФВ), като акцентира още веднъж, че във федерацията липсват организация и правила, които да подкрепят развиването на един от обичайно най-силните спортове у нас.

„ Преди всичко спортът би трябвало да се преглежда като добре проведена конструкция, каквато към сегашния миг нашата не е “, сподели именитият ментор в изявление за „ Тема Спорт “.

Стойчев даде за образец Полша и Русия, където локалните федерации влагат доста старания, с цел да основат изискванията, при които младите гении да се развиват и един ден да се трансфорат в национални състезатели. Именно това са и две от най-успешните народи във волейбола, наред с Бразилия и Италия.

„ Ако смятате, че това е единствено въпрос на пари, не е по този начин. При нас средствата отиват за образуване на надпревари, на семейства. Много ми е любопитно, в случай че някой направи инспекция къде се намира България по образуване на семейства в последните 10-12 години при мъже, дами, подрастващи, девойки и така нататък И да се види какъв брой са коствали тези надпревари. И да се съпостави с семействата на всяка една друга европейска федерация “, добави още Радо Стойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР