Радио комуникационният експерт Любомир Аламанов призова Бойко Борисов да си

...
Радио комуникационният експерт Любомир Аламанов призова Бойко Борисов да си
Коментари Харесай

Експерт към Борисов - давай оставка!

Радио информационният специалист Любомир Аламанов прикани Бойко Борисов да си подаде оставката. Той предложи 21 бързи точки по балотажа. Ето какво написа той във фейсбук профила си в резюме по мотив президентските избори:

" 1. Радев завоюва втори мандат.

2. Хората го избраха повече, поради твърдата му позиция против действителността и дейностите на ГЕРБ.

3. Спокойна, умерена акция на Радев, ориентирана повече да не направи неточност. Добра тактика.

4. На дебата репликата за Крим беше груба неточност. Да забележим по какъв начин ще я отиграе нататък. Според мен е добре да се извини и да каже, че поддържа формалната българска позиция, в благозвучие с Европейски Съюз.

5. Герджиков загуби.

6. Грешка беше, че се опитваше да се дистанцира от ГЕРБ. Ясно е, че е претендент на ГЕРБ, всеки го знаеше. Опитите да се направи на самостоятелен единствено засилваше отрицателното отношение към него. Никой не харесва претендент, който се прави на вманиачен.

7. Грешка беше, че толкоз късно се разгласи кандидатурата му. Всеки нов облик в политиката има потребност от повече време за развиване.

8. Непрекъснатото споменаване, че е лице на професорите против военните, в случай, че претендентът му за вицепрезидент е подполковник от Военно-въздушните сили, предизвикваше усмивки на страдание.

9. Тотално погрешно развиване на облика му. Герджиков е научен човек. Да се вкарва в облика на нападателен ястреб, който да атакува Радев, беше стратегическа неточност.

10. Това ясно си пролича по време на дебата. Нелепо стоеше. Като джавкащо кученце пред спокоен недоумяващ британски дог.

11. Груба неточност беше, че Герджиков отмина въпросите за полицаите, които биха студенти зад колоните на Министерския съвет. Както и за чекмеджетата, неналичието на следствия и слабата работа на прокуратурата.

12. Повтарянето на няколко фрази, като това за някакво обединяване, които не носят информативен смисъл, е информационен прийом от 90-те години. В 21-век това не работи.

13. Радев е привикнал 4 години да отразява офанзиви на Борисов и активисти-ГЕРБ. Няма по какъв начин един учен да завоюва от опити за офанзиви.

14. Напротив, трябваше да засилят академичното, спокойното, рационалното, научното в облика на Герджиков. Тогава щеше да има по-голям късмет.

15. Изобщо, време е ГЕРБ да си вземе опитни информационни специалисти и да стартира да ги слуша.

16. Борисов отбелязва втора парламентарна и втора президентска загуба.

17. Време е Борисов да мисли за оставка.

18. Хората желаят смяна. И отговорност за миналите 12 години.

19. Този избор дава повече очаквания, че четирите партии ще съумеят да се схванат и да създадат коалиция.

20. Надявам се, че Радев ще разчете вярно вота на хората и няма да залитне в борисовщина.

21. Надявам се, че това са последните избори най-малко за година напред.

Като цяло, може би виждаме края на горчивите 12 години. Новите партии и Радев получиха голям заем на доверие, нека да го употребяват добре. Защото другояче митингите са на една ръка разстояние. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР