Радикалното движение Хамас обяви днес, че ще проучи ново предложение

...
Радикалното движение Хамас обяви днес, че ще проучи ново предложение
Коментари Харесай

Хамас обмисля ново предложение за примирие с Израел

Радикалното придвижване " Хамас " разгласи през днешния ден, че ще изследва ново предложение за помирение с Израел, часове откакто израелски командоси убиха трима палестински екстремисти в болница на Западния бряг, съобщи Ройтерс.

Медията акцентира риска от разпространяване на войната в Газа и на други фронтове, до момента в който израелските сили водят борби с бойците на " Хамас " в Ивицата Газа.

Сблъсъци в северната част на Газа принудиха още палестинци да избягат в по-сигурни региони, до момента в който южни част на крайбрежния анклав бяха цел на израелски въздушни удари.

Лидерът на " Хамас " Исмаил Хания съобщи, че ислямистката формация е получила предложение за помирение след договаряния в Париж. Той посочи, че ще изследва проекта и ще посети Кайро за полемики по него.Приоритет на радикалната организация е преустановяване на израелската атака и цялостно евакуиране на израелските сили от Газа, сподели той.

Хания не даде елементи за предлагането, само че то идва след диалози в Париж с присъединяване на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, на катарския министър председател, на шефа на " Мосад " и на египетския му сътрудник.

И до момента в който Западният бряг, който палестинците плануват да бъде част от възможна самостоятелна страна, е очевидец на растеж на насилието още преди началото на сегашния спор предишния октомври, акцията в болничното заведение може да подхрани още по-голямо напрежение.

На видеокадри се виждат към десетина бойци, в това число трима в женски облекла и двама, облечени като палестински медицински личен състав, да минават въоръжени през кулоар на болничното заведение " Ибн Сина " в град Дженин.

" Хамас " съобщи, че единият от убитите е техен член. Другите двама са братя от групировката " Ислямски джихад ", единият от тях се лекувал в болничното заведение.

Израелските военни оповестиха, че единият от убитите имал револвер, а случилото се демонстрира, че екстремистите употребяват региони с цивилни и лечебни заведения за убежища и човешки щит. По-рано " Хамас " е отричал сходни обвинявания, напомня Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР