Бившият върховен главнокомандващ на НАТО – адмиралът от Военноморските сили

...
Бившият върховен главнокомандващ на НАТО – адмиралът от Военноморските сили
Коментари Харесай

Адм. Ставридис: НАТО се изправя пред необикновена война с Русия

Бившият висш главнокомандващ на НАТО – адмиралът от Военноморските сили на Съединени американски щати в оставка Джеймс Ставридис, предизвести, че съветското военно командване се опълчва на всевъзможни учения на Алианса в Балтийско море.

Той предвижда, че " през идващия месец (руснаците – б.р.) може да преминат към краткосрочна кибер- и електронна война ", съобщи Bloomberg.

" Прилича на това, което се пробваха да създадат през последните няколко седмици – техни цели бяха цивилен самолети “, предизвести Ставридис. Компанията Finnair беше принудена да приключи нормалните си всекидневни полети до Естония след няколко случая на смущение на GPS-сигнала.

Според адмирал Ставридис, НАТО може да се опълчи на съветската експанзия, като употребява средства за радиоелектронна битка.

Той означи, че след присъединението на Финландия и Швеция към Алианса, някои анализатори започнаха да назовават Балтийско море " езеро на НАТО ".

"... Погледът към картата демонстрира, че в огромна степен (но не напълно) това е истина – по бреговата линия има няколко дребни сектора съветска територия. Останалото крайбрежие е в ръцете на НАТО: на Швеция, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Германия и Дания... Днес при положение на спор сред Москва и НАТО ще е елементарно да бъде блокиран или погубен всеки съветски боен транспортен съд там. " – разяснява адмирал Ставридис.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР