Изпращането на български военни никога не е била обсъждана –

...
Изпращането на български военни никога не е била обсъждана –
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Никога не е обсъждано изпращането на военни от България в Украйна

„ Изпращането на български военни в никакъв случай не е била обсъждана – нито при предното политически определено държавно управление, още повече в този момент – при служебното държавно управление “, сподели пред бТВ служебният боен министър Атанас Запрянов.

Министърът подсети, че според Конституцията държавното управление няма пълномощия да изпраща войски където и да е.

„ Служебното държавно управление извършва решенията на българския парламент, а те са: ние участваме в подготовката на украинските военни сили отвън територията на Украйна “, добави Запрянов.

Миналата седмица София беше хазаин на Парламентарната асамблея на НАТО. Фокусът на форума бе войната в Украйна.

„ Фокусът беше върху помощта, която страните от НАТО би трябвало да продължат да оказват на Украйна. Страната е жертва на експанзия от страна на Русия “, разяснява министърът на защитата.

Той акцентира, че асамблеята се организира в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли.

На форума в София се дискутираше Украйна да може да обстрелва законни военни цели на съветска територия като за това употребява предоставена от съдружниците военна помощ. Тема, по която страните в Алианса остават разграничени.

„ По отношение на нашата помощ за Украйна ние се придържаме към Устава на Организация на обединените нации, а и всичко, което сме изпратили, има защитителен темперамент. Ние изпращаме техника за поразяване на цели “, посочи по този въпрос Атанас Запрянов
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР