След кратка тактическа пауза руските войски възобновиха настъплението си в

...
След кратка тактическа пауза руските войски възобновиха настъплението си в
Коментари Харесай

Окупаторите са пробили част от украинската отбрана при Красногорвока, ВСУ държат позиции в източните части на града

След къса тактическа пауза съветските войски възобновиха настъплението си в Красногоровка, пробивайки защитата на украинските формирования от изток и юг. Така те са сложили в " казан “ изостаналите украински елементи източно от обитаемото място, написа " Рибар “, представен от " Фокус ".

В същото време ВСУ не престават да държат позиции в Източния и Солнечния микрорайони, където има плътно ситуирани многоетажни здания, подобаващи за защита. Районът на Мариинската централна районна болница, клиниката и селскостопанския колеж, както и горските насаждения източно от Красногоровка и южно от езерото Борисовка остават под контрола на украинските въоръжени сили.

Северно от огнеупорния цех има боеве в региона на ул. Сумская и Централна, само че там руснаците нямат регистриран прогрес напредък. Отбраната в града се поддържа от общ брой от елементи на териториалната защита, сборни елементи на 59-та моторизирана бригада, граничари, както и един от батальоните на обособена президентска бригада.

Но наличието на 46 въздушнодесантна бригада и 3 дшб 80 одшбр, които преди този момент са държали защитата на Красногоровския незапалим цех, към този момент не се виждат: евентуално след загубата на главната част от територията обединенията са изтеглени в тила, с цел да възстановят загубите и да се прегрупират.

Освен това е записано нахлуване на съветските въоръжени сили в Нетайлово, където украинците са отхвърлени от територията на учебно заведение и прилежащите двуетажни здания. Продължават боевете в централната част на селото.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР