Без българска следа в убийството на Красимир Каменов-Къро и съпругата

...
Без българска следа в убийството на Красимир Каменов-Къро и съпругата
Коментари Харесай

Без българска следа в убийството на Красимир Каменов-Къро и съпругата му

Без българска диря в убийството на Красимир Каменов-Къро и брачната половинка му.

До момента не е открита българска диря при следствието на убийството на Красимир Каменов-Къро от предходната година. Това разгласи зам.-градският прокурор на София Иво Илиев.

„ В момента делото се проверява от следовател към Софийската градска прокуратура. Непосредствено след образуването на производството чиновник на българската страна посети РЮА за събиране на спомагателна информация, която е предоставена по делото. Към момента се разпитват очевидци, които се намират на наша територия. Една част са потърпевшите – родственици на жертвите, а другата част са лица, които са били в обкръжението на Красимир Каменов и такива, които движат бизнеса му и ръководят компаниите, в които той е имал присъединяване ”, разгласи Илиев пред Нова телевизия. Въпреки разпитите, към този момент проверяващите нямат съществена версия за покушението, сподели още той.

Без българска диря в убийството на Красимир Каменов-Къро и брачната половинка му 01.06.24 12:36 В Галиче ужасът няма край: Ценко Чоков и синът му Мартин май са пуснати от пандиза! 01.06.24 12:09 Охранител злобно изрита в лицето водач, само че му се случи преживелица! 01.06.24 11:43 Блага новина на 1 юни: Започва строителството на Национална детска болница! 01.06.24 11:20 Трус в БПЦ: Светият синод не може да извади Николай Пловдивски от листата с претенденти за патриарх 01.06.24 10:56

„ Информацията, която получих от водещия следствието наблюдаващия прокурор, че няма нещо, което да ни води към избрана версия или нещо, което да ни кара да проверяваме по-детайлно в избрана посока ”, посочи зам.-градският прокурор на София.

Сделка с нешлифовани диаманти е една от най-любопитните, само че неофициални версии за закононарушението. Каменов е свързван с три компании. Те са с друг предмет на активност – създаване, експлоатиране и поддържане на паркинги в София и тържищна активност, сочи инспекция в Търговския указател.

Илиев разгласи, че „ Основното, което се търси по това следствие е дали има българска диря по отношение на убийството. Такава може да кажем, че досега не е открита. Дали е бил поръчан, дали убийството е обвързвано с активността му с непознатата страна, ще получим информация по съответния ред ”.

Директорът на българското неделно учебно заведение „ Слънчо ” в Кейптаун Антон Николов си спомня, че шокът след закононарушението за българската общественост в Африка бил голям. Причината не е единствено за това, че е българин, а най-много, тъй като в това учебно заведение вървят и трите деца на Каменов.

Николов разясни: „ Да не кажа, че е съвсем невероятно да обясниш на 3 деца, че и двамата им родители към този момент ги няма. Трагедията е голяма. Аз съм приказвал неведнъж и с трите деца, които останаха сираци. Много родители отказваха да пускат децата си в българското учебно заведение.
Положихме неимоверни старания да запазим учебното заведение и по-специално паралелката в Кейптаун ”, добави той.

Антон Николов сподели, че новините към следствието за убийството на Къро в Южна Африка съвсем отсъстват.

„ Този човек не е бил известен в РЮА. Той е прочут в България ”, сподели още Николов.

Последната информация за следствието е от март, 2024 година.

Тогава управляващите в Южна Африка разпространиха фотоси на двама от хипотетичните участници в убийството. Според информация на локалната полиция от къщата на Каменов са избягали шестима души. Четирима са се отдръпнали със синя кола, а останалите двама – с друга бяла на цвят. Малко по-късно последните двама са снимани от охранителна камера край път, чиито фотоси бяха публикувани.

От април предходната година Къро беше търсен с алена бюлетина от Интерпол по обвиняване като подстрекател на убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая.

SafeNews.bg напомня, че убийството на Къро се случи преди близо година. Заедно с него бяха убити и брачната половинка му, и още двама в фамилното имение в първокласен квартал в Кейптаун. Полицията в ЮАР към този момент не е задържала възможните убийци, само че пък популяризира фотоси на двама от тях. Освен в Южна Африка следствие се води също и у нас.

Покушението стана като по филмите. Шестимата убийци на Красимир Каменов, брачната половинка му и останалите са били дегизирани като чиновници на Американската работа за битка с наркотрафика.

Източник: Нова телевизия

Още вести четете в: Крими & Темида За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР