В рамките на 24 часа петиция за подпомагане на деблокирането

...
В рамките на 24 часа петиция за подпомагане на деблокирането
Коментари Харесай

Петиция за отблокиране на военна помощ за Азов набра повече от 25 000 гласа за ден

В рамките на 24 часа петиция за подкрепяне на деблокирането на даването на западни оръжия на 12-та бригада специфични сили " Азов “ събра нужните за разглеждане 25 хиляди гласа, оповестява " Украинская истина “, представена от. Изданието се базира на петиция на формалния уеб страница на Офиса на президнта на Украйна.

" Законът за консолидирани бюджетни заеми на Съединените щати съдържа наредба, която блокира потреблението на американски средства за обезпечаване на батальон " Азов " с оръжия, образование и друга помощ.

Ето какво е записано в раздел 8138: " Забранява потреблението на средства, предоставени от този акт, за даване на оръжия, образование или друга помощ на батальон " Азов “.

Призоваваме президента на Украйна да разпореди на министър-председателя и Министерството на външните работи незабавно да договарят с държавното управление на Съединените американски щати за унищожаване на тези ограничавания, с цел да се обезпечи нужната поддръжка на 12-та бригада специфични сили " Азов “, гласи документът.

Петицията се появи на уеб страницата на Оперативна програма на 7 май. Инициатор е Николай Марченков.

Към 9 май петицията е подкрепена от повече от 25 хиляди жители.

Авторът на петицията отбелязва, че по време на своето битие бригада " Азов “ неведнъж е демонстрирала своята бойна подготвеност, участвайки в най-ожесточените борби, в това число отбраната на Мариупол през 2022 година

А азовците са удостоверили своя висок професионализъм и мотивация през 10-те години от основаването си.

Какво предшества: На 3 май уебсайтът на президентската канцелария отхвърли публикуването на петиция за подкрепяне на деблокирането на даването на западно оръжие и помощ на 12-та бригада на специфичните сили на Азов.

Командирът на бригадата Денис Прокопенко прикани " Азов “ да бъде изключен от законопроекта за защита на Съединени американски щати, защото той не разрешава да им бъдат досавяни западни оръжия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР