Ръчният противотанков гранотомет РПГ-7 вече използва най-модерно оборудване(снимка: Warspot.ru) Специалисти от

...
Ръчният противотанков гранотомет РПГ-7 вече използва най-модерно оборудване(снимка: Warspot.ru)
Специалисти от
Коментари Харесай

Гранатометът РПГ-7 подобрен с нов електронен мерник


Ръчният противотанков гранотомет РПГ-7 към този момент употребява най-модерно съоръжение
(снимка: Warspot.ru)

Специалисти от Минския център за научни проучвания и планиране в Беларус са оборудвали остарял руски гранатомет РПГ-7 с електронен мерник с балистичен компютър.

Съветският ръчен противотанков гранатомет РПГ-7 е предопределен за битка с танкове и други бронирани машини, нисколетящи въздушни цели, както и заличаване на жива мощ на съперника в укритията.

Простият и благонадежден гранатомет е общопризнат през 1961 година и от този момент от него са създадени повече от девет милиона копия. Въпреки напредналата си възраст, той остава издирван и през днешния ден с помощта на появяването на нови муниции.
още по тематиката
Сега РПГ-7 е оборудван с оптичен мерник ПГО-7В3, само че белоруският център ЦНИП се е намесил и е обзавел оръжието с нов електронен мерник ПД-7 с интегриран балистичен компютър, който усилва точността на стрелбата.

ПД-7 е конфигуриран вместо оптичен мерник и е оборудван с електронна система, лазерен далекомер, датчици за температура и атмосферно налягане, както и анемометър.

Всички данни се обработват от балистичен компютър, който, отчитайки шестте типа гранати за РПГ-7, пресмята точката на рухване на гранатата, която се демонстрира във визьора.

Теглото на ПД-7 е два кг (масата на РПГ-7 без мерник е 6,3 кг, дължината е 95 сантиметра) и работи с две AA акумулатори, които устоят осем часа.

Беларусите са нарекли осъвременения гранатомет с нов мерник „ Овод-Р “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР