Работодателските организации засега нямат единна позиция по законодателните промени, свързани

...
Работодателските организации засега нямат единна позиция по законодателните промени, свързани
Коментари Харесай

Домусчиев и ДПС избягват темата "лотарии"

Работодателските организации към този момент нямат единна позиция по законодателните промени, свързани с хазарта. Това стана ясно от думите на Кирил Домусчиев, ръководител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), представен от " Дневник ".

Поправките са импортирани от водача на НФСБ Валери Симеонов и преди ден минаха на първо четене в отрасловата парламентарна комисия. От своя страна промени, засягащи
лотариите, пусна за публично разискване и Министерството на финансите. 

" Нямаме обща позиция, тъй че нямаме коментар по тематиката, разгласи Домусчиев като по-късно посочи, че и КРИБ няма сега ". КРИБ сега ръководи Асоциацията на работодателските организации.

В началото на седмицата Домусчиев разгласи, че чака да чуе дебатите към препоръчаните промени в Закона за
хазарта. В отговор на въпрос той съобщи, че не се чувствал забъркан в конфликта към хазарта

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев от своя страна разгласи, че организацията няма
експертиза в тази сфера, тъй като няма членове, които да са от хазартния бизнес, само че че асоциацията има кардинални съображения по въпроса.

Едното от тях е това, че се внушава на хората посредством реклами, че могат да забогатеят не посредством работа. " Например реклами от сорта: Благодаря ти, лекар еди-кой си, към този момент съм красива и няма потребност да работя. Или търкаме билетче, ставаме богати, без да учим, без да работим. Тоест не е добра една такава нападателна реклама за възрастни, за деца ", разгласи той.

Тук бе пресечен от водещия събитието Кирил Домусчиев, който предложи тематиката да не се разисква повече.

От тематиката "
лотарии " ще се дистанцира и Движение за права и свободи, стана ясно от изявление на зам.шефа на партията Йордан Цонев в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви. Той не взе участие в съвещанието на бюджетната комисия в четвъртък, която утвърди на първо четене законопроекта на Валери Симеонов за въвеждане на държавен монопол за лотарийните игри. Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия гласоподаваха " въздържал се " в комисия.

" По отношение на тематиката за
хазарта - Движение за права и свободи не желае да взе участие в този спор, тъй като той не е най-важният сега за българското общество ", сподели Цонев, и изброи, че придвижването е съсредоточено върху други тематики като водната рецесия в Перник, мръсния въздух в София и проблемите в опазването на здравето.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР