Свръхнатоварване заради румънските туристиЗадръствания мъчат шофьорите още от Кресненското дефилеВиси

...
Свръхнатоварване заради румънските туристиЗадръствания мъчат шофьорите още от Кресненското дефилеВиси
Коментари Харесай

Ад на границата с Гърция - чака се по 3 часа в колона

Свръхнатоварване поради румънските туристи
Задръствания мъчат водачите още от Кресненското дефиле

Виси се и в случай че изберете да минете през Гоце Делчев

Свръхнатоварен е трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Кулата-Промахон ” през последните три дни. А тапи и тапи мъчат водачите още в Кресненското дефиле. Това се случва, тъй като южната ни съседка се оказва най-желаната дестинация за лятна почивка освен на българите, само че и на румънците.

В същински пъкъл се трансформира пътуването за туристите през последните два дни. Чакането в другите часове е сред час и половина до три часа, само че на 40-градусови жеги. Опашката от коли стартира още в края на седмицата. Колоната на моменти стигаше до 5 км. Всички гишета работят на Кулата, само че граничните управляващи не смогват. Стотици хиляди столичани напуснаха София и поеха към Гърция през уикенда, хиляди бяха и жителите на Пиринско, които всекидневно прекарват почивните дни на Бяло море.



Тапи се образуваха и в Кресненското дефиле, което не можа да поеме потока от коли.

Тапи се образуваха и в Кресненското дефиле, което не можа да поеме потока от коли. Колоните почваха от Кресненското ханче. Движението даже спираше от напора на коли. Същият призрачен сън бе и в противоположната посока от Гърция към България. И там опашки тормозеха водачите.

В неделния ден колона се образува даже на тихия Граничен контролно-пропусквателен пункт “Илинден-Ексохи ” край Гоце Делчев. Нашенци разясняват интензивно тапите в обществените мрежи. Всички са безапелационни, че Шенген по суша ще облекчи обстановката и безусловно кълнат зелените поради забавата на Автомагистрала Струма в най-тежкия сектор в Кресненското дефиле.

“Кулата-Промахон ” към този момент е станало нарицателно на Балканите като най-тежка граница за прекосяване и румънците са почнали да търсят различни направления през Сърбия и Македония. Колкото и бързо обаче да работят управляващите, забавянето идва и от тесния мост сред България и Гърция на границата, който работи като тясно гърло на фуния. Въпреки това няма отказали се да почиват в южната ни съседка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР