Работнически синдикати в Гърция излизат на протест срещу законопроект, който

...
Работнически синдикати в Гърция излизат на протест срещу законопроект, който
Коментари Харесай

Протест в Гърция заради законопроект за 16-часов работен ден

Работнически синдикати в Гърция излизат на митинг против законопроект, който позволява 16-часов работен ден, оповестяват медиите.

Организациите възнамеряват протест пред министерството на труда, защото по-рано беше оповестено, че се създава законопроект, който ще разрешава на жителите да създават две цялостни 8-часови работни смени при двама разнообразни работодатели в границите на едно денонощие.

В изказването на гръцкия профсъюз PAME се споделя, че никой не трябва да се съгласява да работи по 16 часа дневно. Никой не би трябвало да приема контракти с нулево работно време. Никой не би трябвало да приема криминализирането на синдикалните дейности с санкции и даже затвор.

Не би трябвало никой да се осмелява да внася в Народното събрание сходна низост, тъй като тя ще бъде опълчена на войнствените мобилизации на работническата класа, без никакво отсрочване и изчакване.

От синдикатите са безапелационни: “Ние би трябвало да пожелаваме въз основа на личните си потребности: 35 часа седмично – 7 часа дневно – 5 дни в седмицата. Фиксирано на ден работно време. Смело нарастване на заплатите и пенсиите. Никой служащ без контракт “.

Гръцката асоциация на чиновниците в областта на комерсиалното корабоплаване (PENEN), както и Федерацията на миньорите в Гърция (OMED) също оповестиха, че ще поддържат протестните дейности.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР