Работни групи на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната“ – Демократична България“

...
Работни групи на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната“ – Демократична България“
Коментари Харесай

Горещи разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в парламента, акад. Денков: Не е наша работа да…

Работни групи на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ (ПП-ДБ) разговаряха в Народното събрание в понеделник. Няколко часа те водиха договаряния за целите в първата сесия на 49-ото Народно заседание (НС), предава Блиц.
И двете обединения бяха безапелационни, че диалози за сформиране на държавно управление не е имало.
„ Обсъжданията бяха единствено за това каква е законодателната стратегия на тази сесия на Народното събрание. Обсъдихме листата от законопроекти, които ще сложим за разискване.
Няма изненади. Не обсъждаме дали ще има държавно управление и какво би било то. Не е наша работа “, сподели Николай Денков от ПП-ДБ.
„ Основните тематики, които обсъждаме, са свързани със законодателната рамка и уговорките по отношение на Плана за възобновяване, Шенген и еврозоната.
Утре продължаваме работата. В сряда ще излезем с обща позиция “, изясни Росен Желязков от ГЕРБ.
„ Темата за ръководителя на Народно събрание не се разисква сега, тъй като тя е функционалност на този главен въпрос. Ако решим това уравнение, ще имаме решена задача за сряда. Това е методът за решение “, добави той.
В четвъртък ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ оповестиха, че ще излъчат преговорни екипи, с които да се схванат за законодателна рамка на 49-ото Народно събрание. Заедно ще внесат закони за правосъдната промяна, Шенген, проекта за възобновяване и резистентност, еврозоната и домашното принуждение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР