Работна група с участието на експерти от Министерството на труда

...
Работна група с участието на експерти от Министерството на труда
Коментари Харесай

С февруарските пенсии ще изплатят компенсации на възрастните, получили по-ниски суми

Работна група с присъединяване на специалисти от Министерството на труда и обществената политика, Министерството на финансите и Националния застрахователен институт приготви механизъм за компенсиране на всички пенсионери, чиято преизчислена пенсия дружно с коронавирус добавката от 60 лева образуват по-ниска сума по отношение на получаваната от тях до края на 2021 година .

Това беше контрактувано на среща сред представители на трите институции, оповестиха от общественото министерство.

Целта е д опълнителните средства да компенсират всички случаи на понижение на прихода на пенсионерите за януари и идващите месеци. Изплащането им ще стартира с пенсиите за февруари, когато пенсионерите ще получат и обезщетенията за януари и февруари .

Необходимият финансов запас за застраховане на заплащанията ще бъде обезпечен по бюджета на Държавното публично обезпечаване. Общият разход за пенсии и добавки през 2021 година е с над 2,2 милиарда лева по-висок спрямо разхода за 2020 година

Националният застрахователен институт към този момент стартира изплащането на пенсиите за първия месец на 2022 година дружно с месечната коронавирус добавка от 60 лева С това заплащане пенсионерите ще получат и нарастването на пенсиите си за интервала 25-31 декември 2021 година след тяхното преизчисление, което влезе в действие на Коледа, прецизират още от МТСП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР