Работим за увеличаване износа на български земеделски продукти за САЩ,

...
Работим за увеличаване износа на български земеделски продукти за САЩ,
Коментари Харесай

Изнасяме за САЩ белен слънчоглед, овче сирене и кашкавал

Работим за увеличение износа на български аграрни артикули за Съединени американски щати, сподели министърът на земеделието Десислава Танева по време на среща с делегация, водена от Робърт Евнен, държавен секретар на щата Небраска, Съединени американски щати.

Двамата разискаха тематики от съвместен интерес в региона на земеделието. През последните две години се регистрира трайна наклонност за растеж, при изнасянето на земеделски артикули от България за Съединени американски щати. На първо място с 30% дял е износът на белен слънчоглед, следван от сиренето от овче мляко и кашкавал – 16% дял, сурови тютюни – 7 %, модифицирани зеленчуци, краткотрайно консервирани плодове, виновност, мед и други

Робърт Евнен предложи Съединените щати да споделят своя опит в региона на напояването, една технология, която води до доста увеличение размера на селскостопанската продукция.

През последните няколко години Съединени американски щати заемат относително незначителен, само че резистентен дял във външната търговия на България с относителни тегла от порядъка на 1.4% от износа на нашата страна и 0.9% от вноса. В структурата на двустранния стокообмен настъпват известни промени от началото на актуалното десетилетие, само че като цяло главните експортни позиции на България са суровият тютюн, ИКТ продуктите, изделията на електрониката и хранителната индустрия, както и нефтените масла и торовете най-малко до неотдавна. Сред главните артикули по вноса от Съединени американски щати обичайно сe подреждат нефтеният кокс, апаратурата за обработка на информация и телекомуникация, диодите, транзисторите и полупроводниковите принадлежности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР