Работим за тази среща отдавна. В момента виждам добра организация.

...
Работим за тази среща отдавна. В момента виждам добра организация.
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: За първи път България има толкова значима роля в европейската политика

„ Работим за тази среща от дълго време. В момента виждам добра организация. Спокойни и удовлетворени сме, че успяхме да свършим голяма работа преди самото събитие ”. Това съобщи в ефира на NOVA Румяна Бъчварова, шеф на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов.

По думите й самодейността на българското Европредседателство да потърси разговор и да усъвършенства взаимоотношенията сред Европа и Турция е извънредно значимо.

Попитана за упованията за срещата, Бъчварова разяснява, че самото й осъществяване към този момент е огромен триумф.

„ От Брюксел ни увериха, че самото осъществяване на тази среща е огромен триумф за Европейски Съюз. Ако тази вечер разговорът протече по един градивен метод, това ще бъде огромна стъпка напред ”, съобщи Бъчварова.

И добави: „ Не очаквайте съответни съглашения от тази среща. Важно е да се резервира положителният звук и да се реализира взаимно схващане, което все още не съществува ”.

Що се отнася до съглашението за бежанците, които Турция задържа на своя територия, както и изявленията ден преди среща във Варна на президента Ердоган, Бъчварова разяснява, че по тематиката няма спор.

„ В съглашението от 2016 година е записано, че тези суми са дължими и в Брюксел не отхвърлят опцията те да бъдат изплатени допустимо най-скоро. Така че това изказване може да го тълкуваме по-скоро като обръщение към турската аудитория ”, съобщи Бъчварова.  

По думите й следва да се посочи по кои фондове ще бъдат предоставени парите за втория транш.

„ Нашата задача е да успеем да възстановим разговора сред главните фактори в Европа и турската страна ”, съобщи Бъчварова. Според нея задачата ни е извънредно значима.

„ За първи път България има толкоз значима роля в европейската политика ”, добави Румяна Бъчварова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР