Работим за допълнително оказване на помощ за Украйна. Това каза

...
Работим за допълнително оказване на помощ за Украйна. Това каза
Коментари Харесай

Тагарев: Имаме готовност да провеждаме подготовка на украински военнослужещи на наша територия

Работим за в допълнение оказване на помощ за Украйна. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по време на чуването си в парламентарната комисия по защита. „ Внесено е предложение от Министерския съвет и утвърждението му от Народното събрание ще разреши на Министерството на защитата да продължи да работи в тази посока ”, изясни министърът.
Тагарев е на чуване в комисията по отношение на предоставената военна помощ за Украйна и процеса за придобиване на трикоординатни радари.
„ Първият пакет военна помощ за Украйна, утвърден от Народното събрание в края на 2022 година, е изпратен. Повече от три седмици е лишило извозването на БТР-ите от разнообразни места до място, където е комфортно да бъдат натоварени на жп превоз. Вече има явен график по дни по кое време ще има влакови композиции. Решението за дефектните ракети за зенитни ракетни системи С-300 е изпълнено, уточни той пред депутатите. Министърът изясни, че решенията на Народното събрание за оказване на спомагателна помощ от юни и ноември 2023 година са надлежно съвсем напълно изпълнени.
„ Това, което предоставяме, е с друг приоритет ”, съобщи министърът. Има средства, които отпътуват незабавно със самолети. Има средства, които са с втори приоритет, и отпътуват с различен тип превоз, има и средства, които са с още по-нисък приоритет, и за чието експедиране минават месеци, изясни Тагарев. „ Имаме подготвеност да организираме подготовка на украински военнослужещи на наша територия, само че няма съответна поръчка ”, акцентира министърът.
Източник: Николай Трифонов, БТА
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР