Работим активно за енергийната трансформация на Топлофикация Русе. За нас

...
Работим активно за енергийната трансформация на Топлофикация Русе. За нас
Коментари Харесай

Инж.Желев,ТЕЦ Русе:Работим в посока намаляване на количеството на използваните твърди изкопаеми горива

" Работим интензивно за енергийната промяна на " Топлофикация Русе ". За нас от основно значение е в къси периоди да понижим количеството на употребяваните твърди изкопаеми горива като на тяхно място ще използваме по-екологични. По този метод ще отговорим на амбициозните европейски цели за опазването на околната среда. " сподели инж. Севдалин Желев, изпълнителен шеф на " Топлофикация Русе ".

Той уточни, че влагат в газови когенератори, тъй като при тях се употребява технология, потвърдила своите прерогативи през годините. По думите му тези мощности се употребяват в цяла Европа заради тяхната висока успеваемост.
-->
" Въпреки компликациите, пред които бяхме изправени през 2022 година, ние продължихме да изпълняваме отговорно уговорките към нашите клиенти и работихме по довършването на нашата огромна инвестиция -  внедряването в употреба на модерните мощности, с които " Топлофикация Русе " ще създава сила от природен газ. " разяснява инж. Желев.

Той означи, че инсталирането и привеждането в работен режим на първите 3 когенератора е към своя край. По думите му се чака газовите мощности да проработят напълно скоро откакто преминат всички належащо тестови тествания. Изпълнителният шеф уточни, че модернизацията и цялостната енергийна промяна остават един от най-важните цели за тях и през 2023 година

" Ще продължим с вложенията в произвеждане на чиста сила от различни горива. С реализирането на всеки наш план способстваме за възстановяване на качеството на въздуха в Русе. " сподели инж. Желев.

Инж. Севдалин Желев съобщи, че през 2023 година ще влагат в  увеличаване на мощностите на природен газ. Той уточни, че редом работят и по плана за произвеждане на сила от биогаз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР