Работата по строителството на газопровода Северен поток 2 е близо

...
Работата по строителството на газопровода Северен поток 2 е близо
Коментари Харесай

Путин увери, че Северен поток 2 не означава спиране на транзита през Украйна

Работата по строителството на газопровода " Северен поток 2 " е покрай довеждане докрай , като въвеждането му в употреба не значи отвод от преноса на газ през Украйна . Това разгласи съветският президент Владимир Путин, представен от съветските медии.

Както е подчертал съветският държавен глава на среща с представители на немския бизнес, ставало въпрос за икономическа целенасоченост, а не за политически " маньовър ".

" Нафтогаз " вижда " Северен поток 2 " като " удушвач " на стопанската система на Украйна

Щял и да заплаши стабилността на доставките на газ в Европа

" Работата по полагането на газопровода " Северен поток 2 " е покрай привършване, като въвеждането му в употреба ще удвои размера на вероятните доставки на съветски газ по балтийския маршрут ", посочи Путин.

По думите му " Северен поток 2 " щял да бъде принос за облекчаване на търсенето в Германия и други страни.

" Искам да подчертая: това е чисто търговски план, държавното управление в действителност не взе участие в него. И с цел да няма тълкувания, към този момент доста пъти приказвах за това, желая да го кажа още веднъж: това въобще не значи, че Русия има намерение да спре преноса през територията на Украйна ", увери той.
 Съединени американски щати възнамерява блокиране на
Съединени американски щати възнамерява блокиране на " Северен поток-2 " и през военния бюджет

Щатите са изрично срещу новия газопровод от Русия в Европа

Ситуацията с газопровода по-рано беше коментирана и от американския президент Доналд Тръмп, който означи, че Съединени американски щати към момента не са взели решение за налагане на наказания за " Северен поток 2 ".

Путин разяснява и договарянията за пренос на газ през Украйна, като посочи, че изказваните позиции и от двете страни са взискателни и сложни за осъществяване .

" Сега, както знаете, водим договаряния с нашите украински сътрудници, те се организират във Виена, както виждам, има взискателни позиции и от двете страни, почтено казано, много сложни за осъществяване ", посочи съветският държавен глава.

Както означи Путин, той чака договарящите, " а това са преди всичко стопанските субекти и от двете страни да намерят допустими решения за тях ".
 Путин предизвести за риск от прекъсване на преноса на газ през Украйна към Европа
Путин предизвести за риск от прекъсване на преноса на газ през Украйна към Европа

Русия е подготвена да понижи цената за директните доставки на газ за Украйна с до 25%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР