Путин в Кемерово Системата, основана на раболепие, безотговорност и липса

...
Путин в Кемерово Системата, основана на раболепие, безотговорност и липса
Коментари Харесай

Кемерово: корупционният компонент на пожара


Путин в Кемерово

Системата, учредена на раболепство, безнаказаност и липса на правоспособност у жителите, която Путин докара до съвършенство, непосредствено подхранва безхаберието и недобросъвестността, написа швейцарският в. " Нойе Цюрихе цайтунг " във връзка трагичния пожар в комерсиалния център в Кемероно, където починаха 64 индивида, измежду които 41 деца.

В цяла Русия страхът, скръбта, възмущението се смесват с безсилието и яростта към институциите и хората, представляващи съветската страна, разяснява изданието. Сърцераздирателните разкази на околните отвратително контрастират с държанието и изявленията на политическите функционери. Доверието в тях е минимално.

През призмата на тази злополука става извънредно ясна слабостта, дисфункцията и безсърдечността на държавния уред. Независимо, че Путин не повярва на шефа на министерството на изключителните обстановки Владимир Пучков, който оправда неналичието на инспекции с данъчната почивка, Пучков евентуално няма да понесе последици.

Макар при визитата си в Кемерово Путин да бе очевидно покъртен, тази аудиенция в същото време сподели какъв брой е далечен той от действителността. Политическата система, учредена на раболепието, безотговорността и отсъствието на дееспособни жители, която той докара до съвършенство през миналите 18 години, непосредствено подхранва безхаберието и недобросъвестността, които Порица порица.

Путин остана настрана от митинга на централния площад на Кемерово. А фразата му " Ние приказваме за демография, призоваваме да се раждат деца, а вследствие на ето такива неща загубихме толкоз деца ", беше най-малкото неуместна.

В същото време съветските функционери проявяваха повече състрадание към " националния водач " Путин, в сравнение с към потърпевшите и упрекваха родителите за ориста на децата им, написа вестникът.

По въздействие върху съветското общество пожарът в кемеровския търговски център е сравним с вземането на заложниците от бойци-терористи в московския спектакъл през 2002 година и в учебното заведение в Беслан през 2004 година, написа испанският в. " Ел Паис ". Руснаците още веднъж са потресени, те изпитват възприятие на изтощение, само че в същото време са гневни, че е пресечен живота на толкоз доста деца.

Трагедията в Кемерово оголи симптоматичните черти на връзките сред обществото и управлението на Русия: недоверието към управляващите, здравите позиции на феодалното мислене, неадекватността и безчувствеността на локалните ръководители към болката на хората, фиксацията върху контрола.

Случилото се в Кемерово сподели, че с цел да се преодолее съдбовният цикъл " бунт - примирение ", Русия има потребност от радикални промени в връзките сред водачите и обществото, в истината, която ще има регенериращ резултат, в отчетността на върхушката, взискателността на низините, а също и в институционалната и персонална отговорност, заключва " Ел Паис ".

В Москва демонстрацията за следващата покруса, която можеше да бъде предотвратена, закупи искрено политическа багра. Възбудената навалица скандираше: " Русия без Путин! " и " Корупцията убива! ", отбелязва " Ню Йорк таймс ".

Опозиционният герой против корупцията Алексей Навални предприе гневна офанзива против президента Путин и системата му на държавно ръководство, заявявайки, че пожарът в Кемерово се дължи на продажност и липса на отчетност. Във видеозаписа Навални споделя, че в Русия има 220 хиляди служители, виновни за попречване на пожарите, само че страната е с един от най-високите в света индикатори за смъртност вследствие на пожари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР