Путин предложи Думата да преназначи Набиулина на поста директор на

...
Путин предложи Думата да преназначи Набиулина на поста директор на
Коментари Харесай

Защо върнаха Набиулина

Путин предложи Думата да преназначи Набиулина на поста шеф на Централната банка на Руската федерация. Патриотите, чиито ръце съвсем се бяха добрали до финансовото гърло на основната глобалистка колона на Русия, изпъшкаха от скука. Целта беше толкоз близка и се изплъзна в последния миг. Спаси я самият Путин. Дори най-надеждните му последователи недоумяват за какво?

Тук би трябвало да се сложим на мястото на Путин, с цел да разбере. Войната сред Русия и Запада се води на няколко ниво. На едни тече бързо, а на други постепенно. Не може да се наложи всичко на една скорост и темп.

Кампанията в Украйна може да завърши по-бързо от преформатирането на света, което стартира и може да бъде доста дълго. Ние се завтекохме като за спринт, а пред нас има маратон. Да не си преценим силите не значи да изпуснем купата, а да загинем. Няма да се оправим с Финансовия интернационал по този начин, както с Украйна или с ислямистите в Сирия.

Всички ли видяха, че в отговор на отстраняването на нашия член от Съвета на шефовете на МВФ Русия не излезе от МВФ? И Западът се ограничи не с изключването на Русия от МВФ, а с извеждането на нейния представител от структурите на ръководство? Това приказва, че може да се излезе от ПАСЕ, даже от СТО, само че не би трябвало да се излиза от МВФ. Дори Китай, който има доста повече аргументи за спор със Съединени американски щати от нас, не излиза от МВФ.

Страните по света са 197, в това число непризнатите. 193 са членки на Организация на обединените нации. В МВФ влизат 190 страни. Както разбирате, не е по никакъв начин рационално Русия да се окаже измежду непризнатите страни и даже измежду страните, които не са членки на Организация на обединените нации.

Работата е там, че МВФ е собственик на международните пари и международната стопанска система, а не администрацията на Съединени американски щати или даже техния съвкупен двупартиен естаблишмънт. Русия няма желание да унищожи основите на целия смят. Русия води договаряния с Финансовия интернационал за бъдещи слелки. И за това би трябвало да се разбере, че има избрани червени линии не за Байдън, а за Федералния запас. Запазването на Набиулина е една от тях.

Може да се каже: те ни осъдиха и ни оповестиха война до гибел! Не, към този момент не е по този начин. Натискат невиждано, само че към този момент има канали за договаряния. Както през Втората международна война. Преговорите се водят цялата война, макар бойните полета. Резултатите от сраженията въздействат на позициите на страните по време на договарянията.

Но нито самата война, ни резултатите от едни или други борби не провалят договарянията до край. Същото го виждаме и в този момент. Русия изцяло ще се лиши от всякаква преговорна платформа, започвайки война не на геополитическото, а на финансовото поле, където няма никакви шансове да завоюва.

На какво разчита Русия? На това, че играейки на полето на геополитиката, тя е способна да въздейства на полето на финансите. Русия освен не излезе от МВФ и не смени ръководителя на Централната си банка, тя не анулира инструкциите на МВФ и заплаща задълженията си по еврооблигациите. Траншът от 117 милиона $ от 15 март мина и лондонският филиал на “Ситибанк” го организира. Министерството на финансите на Съединени американски щати го утвърди и призна. Войната е война, а обедът е по разписание.

Русия може да изпепели някои елементи на НАТО и удари един на Пентагона. Опасно е, само че може - правили сме го и преди. Опасно е и не би трябвало да се пипат международните банкери. Не му е времето. Това ще бъде като изстрел в крайници. Финансовият интернационал се е заел не да избавя $, а въобще да промени цялата международна система, в това число и отхвърли от $ и може би даже от Съединени американски щати. Така че Русия не се бори за завръщането в доларовата система - това е и невероятно, и излишно. Русия играе по много далечна вероятност.

Защо беседват с Русия? По две аргументи. Тя може да усложни този преход. Как? Просто. Русия освен че към този момент не излиза от МВФ, само че към този момент не вкарва контрасанкции. Не срутва международната стопанска система, въпреки че може. Затова и беседват с нея. Но не Байдън и екипа му, а тези, които са недоволни от Байдън и към този момент сами се пробват да управляват процеса. Условните Ротшилд и компания.

Когато и тук не се получи, тогава ще включат кранчето на контрасанкциите, ще вкарат мобилизационна автаркия, ще излязат от МВФ и ще заменят Набиулина с Глазев. Това значи, че към този момент няма шансове за договаряне. А към този момент има такива. Затова и “полковникът на МВФ” Набиулина, като Щирлиц в последния епизод, не се връща вкъщи във Вашингтон, а в Москва. Тя работи там.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР