Пусти и тихи останаха търговските центрове в Нидерландия през уикенда,

...
Пусти и тихи останаха търговските центрове в Нидерландия през уикенда,
Коментари Харесай

Локдаун за Коледа в Нидерландия

Пусти и тихи останаха комерсиалните центрове в Нидерландия през уикенда, откакто в събота вечерта министър председателят Марк Рюте разгласи народен локдаун. Причината е новият пик на инфектирани с варианта Омикрон в страната. Хиляди бизнеси и проекти за Коледа бяха освен комплицирани, а напряко провалени. Според условията за локдаун, затворени останаха всички магазини като се изключи тези за съществени хранителни артикули, само че също заведения за хранене, фризьорски салони, фитнес зали, музеи и други публични места от неделя най-малко до 14 януари 2022 година

Новите ограничавания, които включват и възбрана за събирания на открито на повече от двама души, бяха непредвидени за хората и мнозина се втурнаха на финален пазар в събота, за дарове или да си създадат празнична прическа в последния миг. Заетите в хотелиерството желаеха нови отплата за пропуснати приходи през празничния сезон.

Коронавирусните инфекции в Нидерландия доближиха до рекордни равнища. Миналия месец в страната също беше въведен локдаун - също по този начин ненадейно през нощта и това даде добър резултат със спад на новозаразените. Но случаите на Омикрон в този момент се усилват бързо и се чака разновидността да стане преобладаващ преди края на годината.

Болниците анулират плановите интервенции от седмици в опит да оставят повече болнични кревати в ковид-отделенията. В събота държавното управление заяви, че ще форсира програмата за бустерна имунизация. Повече от 85% от възрастните холандци са с две сложени дози ваксини, отбелязва Ройтерс. 

Въпреки локдауна, Нидерландия посреща ограниченията с митинги. В Ротердам полицията употребява водни оръдия, с цел да разпръсне група от към 1000 души, събрали се пред градския футболен стадион за мача сред локалния Фейенорд и безконечния противник Аякс Амстердам. Няколко души бяха арестувани, откакто хвърляха фойерверки и бутилки против полицията и рейса на тима на Аякс. 

Събирането на почитатели за спортни събития е забранено от края на ноември.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР