Пуснете Джулиан Асандж или ще платите скъпо. Това са заявили

...
Пуснете Джулиан Асандж или ще платите скъпо. Това са заявили
Коментари Харесай

Anonymous скочи на Лондон след ареста на Джулиан Асандж

Пуснете Джулиан Асандж или ще платите скъпо. Това са декларирали от интернационалната хакерска организация Anonymous, съобщи ТАСС.
По думите нарушителите на сигурността в интернет задържането на основателя на WikiLeaks е било следващото доказателство, че Англия няма да се спре пред нищо нейните мръсни секрети да не излязат нескрито. В изказването на организацията е било посочено още, че австралиецът от 2010 година (когато разкри документите на Държавния департамент на САЩ) насам е бил номиниран за Нобеловата премия за мир. "Асандж разкри тайните и на десните, и на левите, както и военни закононарушения ", са показали още в изказването на хакерите. "Ние предизвестяваме! Ако Лондон не пусне на независимост Асандж, ще заплати доста висока цена ", безапелационни са били хакерите.
Създателят на WikiLeaks е бил задържан през вчерашния ден в еквадорското посолство в Лондон. Малко по-късно Кито е съобщило за задържане на помощник на австралиеца. Вътрешният министър на латиноамериканската страна Мария Пауло Ромо е пояснила, че карцерът е бил осъществен през вчерашния ден на летище в Еквадор малко преди задържаният да замине за Япония. "Действията на полицията са имали за цел подкрепяне на следствието против австралиеца ", е показала още Ромо. Ръководителката на Министерство на вътрешните работи Тя обаче не е разкрила детайлности към самоличността на индивида. Според данни на английския таблоид Дейли телеграф задържаният е бил шведски гражданин и се е казвал Ола Бини.
Арестът на Асанж е бил коментиран и от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. "Тази тематика не ме интересува ", е декларирал той в Twitter.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР