Пуснаха под гаранция от 5 000 лева мъжът, който беше

...
Пуснаха под гаранция от 5 000 лева мъжът, който беше
Коментари Харесай

Освободиха срещу 5000 лева задържания за смъртта на 8-годишно момче в Мездра

Пуснаха под гаранция от 5 000 лв. мъжът, който беше арестуван след гибелта на 8-годишно момче в Мездра. Детето беше простреляно смъртоносно в дома на обвинения. Днес Врачанският областен съд анулира определението на Районен съд – Мездра за непрекъснато задържане под стража. Гаранцията би трябвало да бъде импортирана в 10-дневен период.

Сред претекстовете на съда за по-леката мярка са, че арестуваният не е осъждан, регистриран е като аграрни производител, не поддържа контакти с престъпно проявени лица. Според магистратите той се употребява с положително име в обществото и има непрекъснат адрес на територията на града, където действително обитава и няма заплаха да се укрие и да извърши закононарушение.

Мъжът беше упрекнат за това, че на 8 януари 2021 година в Мездра е държал огнестрелно оръжие, като не е взел нужните ограничения за сигурност при съхранението му. В резултат на това е последвала гибелта на детето, като " деецът не е желал и допускал това ". Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР