Пуешкото месо има свои собствени характеристики. Например женската е по-вкусна

...
Пуешкото месо има свои собствени характеристики. Например женската е по-вкусна
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Пуйка с ябълки

Пуешкото месо има свои лични характерности. Например женската е по-вкусна от мъжкия, а дивите пуйки са по-вкусни от домашните. Ако птицата към този момент е остаряла, филето й няма да е толкоз вкусно и ароматно. Месото на такава птица е уместно единствено за подготвяне на бульон. Преди да напълните филето, то би трябвало да бъде добре мариновано в сок от круши. По-добре е да вършиме това през нощта. Може да напълните пуешко филе с друг набор от артикули. Ябълките, пържени с подправки, ще са отличен заряд. Готовите гърди може да се сервира с ориз, с цел да са още по-удовлетворяващи.
Съставки за рецептата:
1 чаша сок от круши;
1 ябълка, на кубчета;
1 алена ябълка, на кубчета;
2 супени лъжици зехтин;
2 чаени лъжички розмарин;
1/4 чаша бадемови филийки;
сол и черен пипер;
3 филийки зърнен хляб;
1/4 чаша сушени боровинки;
2 чаши зеленчуков бульон;
1/4 чаша разрушени яйца;
2 филета от пуешки гърди;
Приготвяне на пуйка с ябълки
Измийте пуешкото филе и го попийте с кърпичка, с цел да отстраните непотребната влага. Поставете месото в купа и покрийте с марината от сок от круши. Оставете пуйката да къкри в соса за няколко часа или за една нощ, с цел да се накисне по-добре. След това може да започнете да вършиме кайма. Измийте ябълката, изрежете сърцевината и я нарежете на дребни кубчета.
Поставете резени ябълки, черен пипер, розмарин и сол в добре загрят тиган. След 3 минути изсипете бадемите в тигана. Трябва да изпържите тази примес още 1 минута. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, с цел да не изгори. Махнете тигана от огъня и оставете наличието да се охлади.
По това време нарежете филийките самун на квадрати със страни от 10 мм. Поставете варените ябълки, авансово разрушени яйца, боровинки и 85 мл зеленчуков бульон в дълбока паница. Смесете всички съставки, с цел да получите хомогенна маса от кайма.
Загрейте на фурната на 220 градуса и изчакайте да се затопли. Направете надлъжно изрязване на пуешкото филе, измийте месото и натрийте със сол и черен пипер. Поставете приготвената кайма вътре в направения прорез, тъй че филето да не загуби формата си. Използвайте специфична резба, с цел да закрепите ръбовете на пуешките процепи.
Поставете каймата, която е непотребна, в съд за печене, сложете пуешкото филе с пълнежа и изсипете всичките 400 мл зеленчуков бульон от горната страна. Поставете съда с пуйката във фурната, след 15 минути включете температурата на 180 градуса. След 40 минути изключете фурната и извадете месото. Може да сервирате с варен ориз като гарнитура към пуйката.
Добър вкус!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР